Κόσμος Σάββατο 24/04/2021, 10:49
ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Σάλος για τα πιστοποιητικά αρνητικού αποτελέσματος… χωρίς τεστ

Σάλος για τα πιστοποιητικά αρνητικού αποτελέσματος… χωρίς τεστ

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία η περίπτωση εταιρείας, εξ αυτών που έχουν επιλεγεί από την κυβέρνηση, η οποία εξέδωσε αυτόματα σειρά πιστοποιητικών αρνητικού αποτελέσματος για ανθρώπους που δεν είχαν κάνει το τεστ. 

Η 001Doctor.UK, όπως ονομάζεται η εταιρεία, εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη της για το «μεγάλο λάθος», επισημαίνοντας πως κατανοεί πλήρης την οργή και την αγανάκτηση των πελατών της. «Λυπούμαστε που τους απογοητεύσουμε» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Πρόκειται  όπως σχολιάζει το BBC για το πιο πρόσφατο στη σειρά των προβλημάτων που έχουν αντιμετωπίσει οι ταξιδιώτες με τις ιδιωτικές εταιρείες τεστ για την Covid-19.

Όσοι έρχονται στη Βρετανία από χώρα του εξωτερικού θα πρέπει να έχουν κλείσει εκ των προτέρων τεστ, τα οποία γίνονται τη δεύτερη και την όγδοη ημέρα μετά την επιστροφή τους. Αλλά η εκτίναξη της ζήτησης στον Μάρτιο οδήγησε αρκετές εταιρείες που προσφέρουν τεστ κορωνοϊού στο να παλεύουν να καλύψουν τις παραγγελίες. Η 001Doctor, ειδικά, έχει βρεθεί στο στόχαστρο κύματος διαμαρτυριών.

Να σημειωθεί ότι μετά την αποκάλυψη του λάθους η εταιρεία αποσύρθηκε τη λίστα του υπουργείου Υγείας με τους προτεινόμενους προμηθευτές για τα τεστ των εισερχόμενων ταξιδιωτών. Παραμένει ωστόσο στην κυβερνητική λίστα των προμηθευτών για τεστ στον γενικό πληθυσμό. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News