Κόσμος Δευτέρα 5/04/2021, 13:07
ΚΟΣΜΟΣ

Αγγλία: 2 δωρεάν self tests την εβδομάδα από την Παρασκευή

Αγγλία: 2 δωρεάν self tests την εβδομάδα από την Παρασκευή

Πρόσβαση σε δύο δωρεάν rapid self tests την εβδομάδα θα έχουν από την Παρασκευή όλοι στην Αγγλία, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να διευρύνει τον αριθμό των τεστ για κορωνοϊό. 

Τα τεστ θα δίνουν αποτελέσματα σε περίπου 30 λεπτά και θα είναι διαθέσιμα σε κέντρα διενέργειας τεστ, φαρμακεία και μέσω ταχυδρομείου. Στόχος σύμφωνα με την κυβέρνηση Τζόνσον είναι να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού, καθώς θα χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο δεν λείπουν και οι αντιδράσεις από εκείνους που πιστεύουν ότι πρόκειται για μία «σκανδαλώδη» σπατάλη χρημάτων. 

Η ανακοίνωση ήρθε ενόψει της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία ο Μπόρις Τζόνσον θα υπογράψει την επόμενη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων στην Αγγλία, με τα καταστήματα του λιανεμπορίου, τις pubs και τα εστιατόρια να ανοίγουν και πάλι στις 12 Απριλίου.

Παράλληλα θα παρουσιαστούν και τα σχέδια για «διαβατήρια Covid», τα οποία θα καταγράφουν εάν οι πολίτες έχουν εμβολιαστεί, έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορωνοϊού ή φυσική ανοσία. Θα έχουν τη μορφή ψηφιακής εφαρμογής (app), η οποία σύμφωνα με την Telegraph ενδεχομένως να μην είναι 

Αρκετοί βουλευτές είναι αντίθετοι στη χρήση των συγκεκριμένων πιστοποιητικών, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα «εργαλείο διακρίσεων». Μεταξύ αυτών που αντιδρούν είναι και στελέχη του κυβερνώνοντος κόμματος των Τόρις. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News