Business & Finance Πέμπτη 4/11/2021, 17:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Google: Γιατί επενδύει 1 δισ. δολάρια σε όμιλο διαπραγμάτευσης futures 

Η συμφωνία δίνει στην Google πρόσβαση στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

Google: Γιατί επενδύει 1 δισ. δολάρια σε όμιλο διαπραγμάτευσης futures 

Σε επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων στον όμιλο Chicago Mercantile Exchange (CME) -το μεγαλύτερο όμιλο διαχείρισης και διαπραγμάτευσης Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης στον κόσμο-, προχώρησε η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet. Η συμφωνία αυτή έγινε γνωστή κατόπιν κοινής ανακοίνωσης των δύο εταιρειών. 

Βάσει των όρων της δεκαετούς συνεργασίας, η εταιρεία CME με έδρα το Σικάγο θα αρχίσει να μεταφέρει την τεχνολογική της υποδομή στις υπηρεσίες Cloud της Google, από το επόμενο έτος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Google θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια με τη μορφή μετατρέψιμων προνομιούχων μετοχών χωρίς δικαιώματα ψήφου στη CME.

Η συμφωνία δίνει στην Google πρόσβαση στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ένας κλάδος που έχει αρχίσει να επενδύει μεγάλα ποσά στις υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους.

Από τη μεριά της CME, η συνεργασία με την Google θα τη βοηθήσει να παρέχει εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες της σε περισσότερους παράγοντες στις αγορές, να μειώσει το κόστος και να εξορθολογίσει τις τεχνολογικές της υποδομές και άλλες λειτουργίες.

Η κίνηση αυτή είναι πολύ σημαντική για το τμήμα cloud της Google, η οποία ανταγωνίζεται την Amazon και τη Microsoft για μεγάλα, προσοδοφόρα συμβόλαια με μεγάλες εταιρείες. 

Πέρυσι, η Amazon και δύο χρηματιστήρια -της Σιγκαπούρης και το Aquis Exchange με έδρα το Λονδίνο- άρχισαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα, οι δοκιμές του οποίου έδειξαν ότι η μετακίνηση των συναλλαγών των μετοχών στο cloud computing από τους περισσότερο δαπανηρούς φυσικούς διακομιστές, θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρήματα και να μειώσει τις πιθανότητες για διακοπές στη λειτουργία των χρηματιστηρίων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News