Business & Finance Τετάρτη 3/11/2021, 09:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

TikTok: Παραιτείται από πρόεδρος της ByteDance ο ιδρυτής, Zhang Yiming

Καθώς οι κινεζικές αρχές συνεχίζουν να λαμβάνουν μέτρα κατά του τεχνολογικού κλάδου και της επιρροής των επιχειρηματιών του

TikTok: Παραιτείται από πρόεδρος της ByteDance ο ιδρυτής, Zhang Yiming

Αποχώρησε από τη θέση του προέδρου της ByteDance, μητρικής του TikTok, ο ιδρυτής της εταιρείας, Zhang Yiming. Η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες αφότου ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είχε παραιτηθεί και από τη θέση του CEO, και καθώς οι κινεζικές αρχές συνεχίζουν να λαμβάνουν μέτρα κατά του τεχνολογικού κλάδου και της επιρροής των επιχειρηματιών του.

Ο Liang Rubo, που είχε αντικαταστήσει τον Zhang στη θέση του CEO, θα πάρει και τη θέση του στο δ.σ., καθώς η ByteDance αναδιοργανώνεται.

Η ByteDance είχε βρεθεί στο επίκεντρο του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε χαρακτηρίσει το TikTok απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας και είχε απειλήσει να το απαγορεύσει εάν δεν εξαγοραστεί από αμερικανική επιχείρηση. Τελικά, οι απειλές δεν υλοποιήθηκαν και η αλλαγή κυβέρνησης στις ΗΠΑ έκλεισε το κεφάλαιο αυτό.

Όμως, καθώς το Πεκίνο επιχειρεί να περιορίσει τη δύναμη και την επιρροή των δισεκατομμυριούχων ιδρυτών των μεγάλων επιχειρήσεων της Κίνας, κυρίως στον τεχνολογικό κλάδο, η ByteDance οδηγείται σε αναδιάρθρωση, όπως άλλωστε συμβαίνει και με άλλες εταιρείες στη χώρα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

TikTok: Ο ιδρυτής του παραιτείται εν μέσω κρίσης ειλικρίνειας

Από το μηδέν στο 1 δισεκατομμύριο: Ποια πλατφόρμα social media έφτασε πιο γρήγορα

Βανέσα Πάππας: Μια Ελληνοαυστραλέζα αλλάζει τα social media

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News