Business & Finance Τρίτη 10/08/2021, 13:01
BUSINESS & FINANCE

Social Media: Οι εφαρμογές με τα περισσότερα downloads το 2020

Ποια εφαρμογή «έριξε» από την κορυφή το Facebook

Social Media: Οι εφαρμογές με τα περισσότερα downloads το 2020

Τις εφαρμογές που κατέβηκαν περισσότερες φορές -δηλαδή που είχαν τα περισσότερα downloads- μέσα στο 2020 παρουσιάζει η εταιρεία ψηφιακής ανάλαυψης App Anie.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τα περισσότερα downloads παγκοσμίως είχε η κινεζική (ανήκει στην Bytedance) TitTok, η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής ιδίως ανάμεσα στους εφήβους και τους νέους.

Μάλιστα, η δημοτικότητα της πλατφόρμας διαμοιρασμού σύντομων βίντεο κατέστη ακόμη μεγαλύτερη μέσα στο 2020, μετά την προσπάθεια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να απαγορεύει τη λειτουργία της στην αμερικανική αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή, πέραν όσων να ανήκουν στον όμιλο του Facebook, η οποία κατακτά την πρωτιά, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών.

Εξάλλου, και το προηγούμενο έτος, τα social media του Μαρκ Ζούκεμπεργκ συνέχισαν να κυριαρχούν στην αγορά, καταλαμβάνοντας τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις της κορυφαίας 5άδας.

Πρόκειται για το Facebook, το WhatsApp, το Instragram και το Messenger, τα οποία όλα βρίσκονται υπό την κοινή ομπρέλα του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News