Business & Finance Τετάρτη 9/06/2021, 18:43
BUSINESS & FINANCE

Ο Μπάιντεν «σώζει» το TikTok

Ανακαλούνται οι αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ

Ο Μπάιντεν «σώζει» το TikTok

Στην ανάκληση των εκτελεστικών διαταγμάτων της κυβέρνησης Τραμπ για τη λειτουργία του TikTok στις ΗΠΑ προχώρησε ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θέτει νέα κριτήρια για τη ρύθμιση των ξένων τεχνολογικών εφαρμογών.

Οι αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν ως στόχο την αναγκαστική πώληση του αμερικανικού βραχίονα του κινεζικού TikTok, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγούταν σε υποχρεωτικό «λουκέτο».

Κι αυτό, με το πρόσχημα ότι το δημοφιλές social media ανήκει σε κινεζική εταιρεία, η οποία δύναται να ενεργήσει ως κατάσκοπος υπέρ του Πεκίνου και του Κομμουνιστικού Κόμματος, συλλέγοντας τα προσωπικά δεδομένα των Αμερικανών χρηστών.

Το νέο διάταγμα του προέδρου Μπάιντεν, το οποίο ανακαλεί την ισχύ των παραπάνω, σπεύδει να περιγράψει μια εταιρεία ως «υψηλού κινδύνου», μόνο όταν αυτή ανήκει, ελέγχεται ή διοικείται από ανθρώπους που υποστηρίζουν εχθρικούς στρατούς ή εχθρικές μυστικές υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα, η ευθύνη για την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας επανέρχεται στο υπουργείο Εμπορίου, το οποίο καλείται να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες υπηρεσίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των Αμερικανών καταναλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι το TikTok, το οποίο έχει εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ, ελέγχεται από την κινεζική εταιρεία Tencent.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News