Business & Finance Τρίτη 14/09/2021, 18:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Tax the Rich»: Η βουλευτής του Μπάιντεν με το εκκεντρικό φόρεμα

«Tax the Rich»: Η βουλευτής του Μπάιντεν με το εκκεντρικό φόρεμα

Με έναν εκκεντρικό και εντυπωσιακό τρόπο θέλησε να εκφράσει τις πολιτικές της απόψεις η γνωστή ακτιβίστρια και βουλευτής των Δημοκρατικών, Alexandria Ocasio – Cortez.

Κι αυτό, διότι εμφανίστηκε δημοσίως με ένα λευκό φόρεμα, το οποίο είχε γραμμένο με κόκκινα γράμματα το σύνθημα «TAX THE RICH». Δηλαδή «φορολογήστε τον πλούτο».  

Η κίνηση της Ocasio – Cortez δεν προκάλεσε έκπληξη από μόνη της. Άλλωστε, είναι θερμή υποστηρίκτρια της διάταξης για την αύξηση των φόρων στους πλουσιότερους Αμερικανούς). Αυτό όμως, που μαγνήτισε τα βλέμματα όλων ήταν το γεγονός ότι εμφανίστηκε με το επίμαχο φόρεμα στο δημοφιλέστερο γκαλά της Νέας Υόρκης, το Met Gala, στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην εν λόγω εκδήλωση, για να παραβρεθείς χρειάζεται να πληρώσεις εισιτήριο 35.000 δολαρίων. Πρόκειται για ένα ποσό, το οποίο μόνο οι… πλούσιοι μπορούν να καταβάλλουν.

«Πρέπει επιτέλους να κάνουμε μια συζήτηση σ’ αυτή τη χωρα για τις εργαζόμενες οικογένειες» δήλωσε η Ocasio-Cortez, όταν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το φόρεμά της.

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση της φορολογίας στους πλούσιους Αμερικανούς αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση του νέου προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος προσφάτως εισήγαγε το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ωστόσο, μόνο βέβαιη δεν πρέπει να θεωρείται η υπερψήφιση του, καθώς αρκετοί Δημοκρατικοί εκφράζουν ενστάσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News