Business & Finance Τρίτη 14/09/2021, 18:26
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Boeing: Το 2024 η επιστροφή των αερομεταφορών στα προ-Covid επίπεδα

Boeing: Το 2024 η επιστροφή των αερομεταφορών στα προ-Covid επίπεδα

Τουλάχιστον 2,5 χρόνια θα χρειαστούν ακόμη έως ότου οι αερομεταφορές επιστρέψουν στα προ-πανδημίας επίπεδα, όπως εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της Boeing, Darren Hulst, ο οποίος προεξοφλεί την ανάκτηση της κανονικότητας στις αρχές του 2024.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, τον μακρύτερο δρόμο έχουν να διανύσουν οι μεγάλης διάρκειας διεθνείς πτήσεις, οι οποίες θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να ανακάμψουν πλήρως σε σχέση με τις σύντομης διάρκειας πτήσεις.

Το 2020, ως απόρροια των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, ο αριθμός των επιβατών υποχώρησε κατά 60% και περιορίστηκε σε μόλις 1,8 δισ. άτομα. Αποτέλεσμα ήταν η βιομηχανία των αερομεταφορών να απολέσει 126 δισ. δολάρια.

Η δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας αποτελεί το «κλειδί» για την ανάκτηση των παραπάνω απωλειών, επισημαίνει με έμφαση η Boeing. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η διεθνής οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 6% φέτος και κατά 4,9% το επόμενο έτος, συνδράμοντας τις αεροπορικές στην προσπάθεια άμβλυνσης των επιπτώσεων της Covid-19.

Πέραν της οικονομίας, ωστόσο, σημαίνοντα ρόλο θα διαδραματίσει και η υιοθέτηση μιας κοινής στρατηγικής ως προς τους ταξιδιωτικούς κανόνες που θα διέπουν τις αερομεταφορές. Κάτι το οποίο, προς ώρας, φαντάζει μακρινό, καθώς κάθε χώρα ή περιοχή έχει τους δικούς της κανόνες (τεστ Covid, πιστοποιητικά εμβολιασμού, καραντίνα επιβατών).

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News