Business & Finance Τρίτη 7/09/2021, 14:13
BUSINESS & FINANCE

Goldman Sachs: Υποβαθμίζει ξανά τις προβλέψεις για την αμερικανική ανάπτυξη

Goldman Sachs: Υποβαθμίζει ξανά τις προβλέψεις για την αμερικανική ανάπτυξη

Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το 2021 προχωρά η Goldman Sachs, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα.

Ειδικότερα, οι οικονομολόγοι του οίκου προβλέπουν τώρα αύξηση των ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά 5,7% για το 2021, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για 6,2%.  

Η Goldman Sachs επικαλείται την εκτίμησή της ότι οι συνθήκες θα είναι δυσκολότερες για τους Αμερικανούς καταναλωτές στο επόμενο διάστημα, έπειτα από τα απογοητευτικά στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε μόνο 235.000 νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο (έναντι των 733.000 που περίμενε η αγορά).

«Η μετάλλαξη Δέλτα αρχίζει ήδη να επιβαρύνει την ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου και την ίδια ώρα, άλλοι παράγοντες που λειτουργούν αρνητικά είναι η μείωση της θετικής επίδρασης των μέτρων στήριξης και η πιο αργή ανάκαμψη του τομέα υπηρεσιών», σημειώνει ο οικονομολόγος της Goldman Sachs, Ronnie Walker.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που ο οίκος υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη των ΗΠΑ, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Στις 18 Αυγούστου, είχε αναθεωρήσει τις προβλέψεις του για το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου στο +5,5% από το +9%.

Ωστόσο, οι ασθενέστεροι ρυθμοί ανάπτυξης φέτος αφήνουν περιθώρια για επιτάχυνση το 2022, με την Goldman να αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη του επόμενου έτους στο 4,6% από 4,3% προηγουμένως.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News