Business & Finance Τρίτη 14/09/2021, 15:02
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Ποια νέα προϊόντα θα ανακοινώσει στο φετινό event 

Apple: Ποια νέα προϊόντα θα ανακοινώσει στο φετινό event 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Apple είναι πιστή στο καθιερωμένο ραντεβού του Σεπτεμβρίου με τους καταναλωτές και όχι μόνο, όπου παρουσιάζει τη γκάμα των νέων προϊόντων της για τους επόμενους 12 μήνες. 

Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η περυσινή χρονιά, καθώς η παρουσίαση «έσπασε» σε δυο κομμάτια, ένα τον Σεπτέμβριο όπου παρουσίασε τα νέα iPads και Apple Watches και ένα τον Οκτώβριο όταν προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του iPhone 12. Η περυσινή επίσης παρουσίαση έγινε διαδικτυακά για τους προφανείς λόγους που σχετίζονται με την πανδημία και τα μέτρα προστασίας. 

Αναφορικά με τη φετινή παρουσίαση της μεγαλύτερης όχι μόνο τεχνολογικής αλλά σε όλο τον κόσμο εταιρείας καθώς η κεφαλαιοποίησή της αγγίζει τα 2,5 τρισ. δολάρια, οι αναλυτές έχουν προχωρήσει στις πρώτες τους προβλέψεις και οι περισσότερες συγκλίνουν στα εξής: ότι θα παρουσιάσει το νέο iPhone, το νέο Apple Watch, αλλά και νέα σειρά των ακουστικών AirPods. 

Δείτε live τη φετινή παρουσίαση των νέων προϊόντων της Apple:

iPhone

Αν η εταιρεία δεν επιφυλάσσει καμιά έκπληξη (είναι κάτι που το συνηθίζει πάντως), τότε σήμερα αναμένουμε το iPhone 13. Το εν λόγω smartphone είναι το πιο σημαντικό προϊόν της εταιρείας, καθώς συνεισφέρει στο 50% των εσόδων της. Από το 2012 έως και πέρυσι η Apple κάθε χρόνο παρουσιάζει νέο iPhone και έτσι φέτος έχει έρθει η σειρά του iPhone 13. Υπάρχει μερίδα αναλυτών που υποστηρίζει ότι πιθανόν να μην το ονομάσει έτσι καθότι ο αριθμός 13 θεωρείται γρουσούζικος για πολλούς, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα το μάθουμε στην πορεία. 

Apple: Ποια νέα προϊόντα θα ανακοινώσει στο φετινό event -1

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, παρουσίασε το Phone 12 mini με τιμή στα 599 δολάρια, το iPhone 12 στα 829 δολάρια το iPhone 12 Pro με τιμή στα 999 δολάρια και τη ναυαρχίδα της σειρά το 12 Pro Max στα 1.099 δολάρια. Όλα τα iPhone 12 είχαν δυνατότητα σύνδεσης με τα δίκτυα 5G, με ένα πιο «τετραγωνισμένο» σχεδιασμό. 

Apple Watch

Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία από το 2016 έως και πέρυσι παρουσίαζε νέα σειρά των smartwatches της. Το Apple Watch είναι εκ των σημαντικών προϊόντων στο κομμάτι των wearables της εταιρείας (μια αγορά στην οποία είναι αλήθεια ότι δεν διαθέτει πληθώρα επιλογών) και το 2020 οι πωλήσεις του προσέφεραν 11% στα συνολικά έσοδα της εταιρείας. 
Η φετινή σειρά  (αν έρθει) θα ονομαστεί Apple Watch Series 7 και οι ειδήμονες κάνουν λόγο για μια εκ βάθρων αλλαγή στον σχεδιασμό των ρολογιών. Μερικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι ενδεχομένως η εταιρεία να καθυστερήσει να το παραδώσει στα καταστήματα, καθώς τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες πιθανόν να στερήσουν από την εταιρεία τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στον όγκο των παραγγελιών. 

Apple: Ποια νέα προϊόντα θα ανακοινώσει στο φετινό event -2

AirPods

Τα ακουστικά της Apple πέρυσι απέφεραν έσοδα της τάξεως των 30 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 25% σε σχέση με το 2019. Η εταιρεία από το 2019 δεν έχει λανσάρει νέο σειρά AirPods και συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς, όταν παρουσίασε τα high-end AirPods Pro, με εντελώς νέο σχεδιασμό και ακύρωση θορύβου. Τα πιο δημοφιλή AirPods χωρίς ακύρωση θορύβου με τιμή στις ΗΠΑ στα 159 δολάρια, η εταιρεία τα παρουσίασε τον Μάρτιο του 2019. 

Apple: Ποια νέα προϊόντα θα ανακοινώσει στο φετινό event -3

iPad

Από τα πιο σημαντικά προϊόντα από πλευράς εσόδων για την Apple. Πέρυσι οι πωλήσεις τους ανήλθαν στα 23,6 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 39% σε σχέση με το 2019. Τα iPads έχουν μεγάλο περιθώριο ελιγμών, καθώς η εταιρεία έχει τη σειρά Air, τα iPad Pro και τα απλά iPads. Ωστόσο δεν αποκλείεται η εταιρεία να επαναφέρει τη σειρά Mini την οποία τα τελευταία χρόνια την έχει αφήσει στο περιθώριο. 

Apple: Ποια νέα προϊόντα θα ανακοινώσει στο φετινό event -4

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News