Business & Finance Δευτέρα 13/09/2021, 16:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σκούτερ απειλούν τα iPhones – Η προειδοποίηση της Apple

Τα σκούτερ απειλούν τα iPhones – Η προειδοποίηση της Apple

Μπορούν οι κραδασμοί από ένα μηχανάκι να βλάψουν το iPhone σου; Σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο της Apple, δυστυχώς η απάντηση είναι «ναι».

Οι κραδασμοί που προκαλούνται από τον κινητήρα της μοτοσυκλέτας, συγκεκριμένα, έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν αρνητικά αρκετές λειτουργίες του τηλεφώνου.

Κι αυτό, μάλιστα, δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση των μηχανών μεγάλου κυβισμού, αλλά και στην περίπτωση των μικρότερων, όπως τα σκούτερς.

Γι’ αυτό τον λόγο, η Apple προτείνει στους κατόχους των iPhones να προμηθευτούν ειδικές συσκευές απορρόφησης των κραδασμών, προκειμένου να αποφύγουν τις ανεπιθύμητες ζημιές.

Η πλέον ευάλωτη λειτουργία των iPhones είναι η εφαρμογή «βελτίωσης της εικόνας», η οποία είναι επιρρεπής σε «έντονους κραδασμούς μεγάλης διάρκειας», όπως αναφέρεται στο εμπιστευτικό έγγραφο.

«Η απευθείας έκθεση σε κραδασμούς μπορεί να υποβαθμίσει τη λειτουργία των συστημάτων, μειώνοντας την ποιότητα των φωτογραφιών και των βίντεο» προστίθεται, μεταξύ άλλων.

Έτσι, καλό είναι οι μηχανόβιοι -είτε οδηγούν χάρλεϊ είτε σκούτερ- να μην τοποθετούν το κινητό τηλέφωνο πάνω στη μοτοσυκλέτα εν είδει GPS.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News