Start Ups Κυριακή 25/07/2021, 09:29
START UPS

Robinhood: Σχέδια για συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς στις ΗΠΑ

Η εταιρεία διαθέτει περί των 18 εκατ. επενδυτικών λογαριασμών.

Robinhood: Σχέδια για συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς στις ΗΠΑ

Σχέδια για την προσφορά συνταξιοδοτικών λογαριασμών στους χρήστες της στις ΗΠΑ, εξετάζει η Robihood. Τη διεύρυνση των υπηρεσιών σε ένα εντελώς διαφορετικό πεδίο της επενδυτικής πλατφόρμας η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της επενδυτικής φρενίτιδας νωρίτερα φέτος, αποκάλυψε ο  CEO και συνιδρυτής Βλαντ Τένεβ χθες Σάββατο, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκπομπής με χρήστες της πλατφόρμας οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Αρχική Δημόσια Προσφορά της, της οποίας η τιμή ορίζεται την επόμενη εβδομάδα.

Επί του παρόντος η εταιρεία διαθέτει περί των 18 εκατ. επενδυτικών λογαριασμών στην πλατφόρμα της, οι περισσότεροι από τους οποίους ανήκουν σε μικροεπενδυτές.

Με την προσφορά ατομικών συνταξιοδοτικών λογαριασμών, οι οποίοι προσφέρουν φορολογικά πλεονεκτήματα, η Robinhood εισέρχεται σε μια τεράστια αγορά. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Investment Company οι Αμερικανοί διακρατούσαν 12,6 τρισ. δολάρια σε συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς στα τέλη Μαρτίου, 2,8% περισσότερο σε σχέση με τα τέλη Δεκεμβρίου.

«Μας ενδιαφέρει να προσφέρουμε περισσότερους τύπους λογαριασμών, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιοδοτικών, μας το έχουν ζητήσει πολλάκις οι πελάτες μας. Θέλουμε να καταστήσουμε για πρώτη φορά τους χρήστες μας σε μακροπρόθεσμους επενδυτές», ανέφερε ο Τένεβ απαντώντας σε ερώτηση επενδυτή.

Λόγω των κυρώσεων που υπόκειται η ανάληψη χρημάτων, οι συνταξιοδοτικοί λογαριασμοί τείνουν να προσελκύουν τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις, σε σχέση με τις μετοχές και τα κρυπτονομίσματα, τα πιο δημοφιλή περιουσιακά στοιχεία στην πλατφόρμα της Robinhood.

Η Robinhood, η οποία στοχεύει σε αποτίμηση έως και 35 δισ. δολάρια στην IPO της, έχει  δηλώσει ότι θα διαθέσει από 20% έως 35% των προσφερόμενων μετοχών στους χρήστες της, μια ασυνήθιστη κίνηση για μια ΙΡΟ τέτοιου υψηλού επίπεδου. Συνηθίζεται στις ΙΡΟs να αποκλείονται οι μικροεπενδυτές, οι οποίοι στη συνέχεια αναζητούν τις μετοχές στην ελεύθερη διασπορά.  

Η Robinhood λάνσαρε την πλατφόρμα IPO Access νωρίτερα φέτος για να επιτρέψει στους χρήστες της να συμμετέχουν στις ΙΡΟs άλλων εταιρειών, όταν μπορεί να διαπραγματευτεί συμφωνίες με τις επενδυτικές τράπεζες που χειρίζονται τις διαδικασίες.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News