Start Ups Δευτέρα 31/05/2021, 18:22
FINTECH

Robinhood: Ποια καινούργια καινοτόμα υπηρεσία θα προσφέρει;

Το 98% των χρηστών της δεν είναι οι παραδοσιακοί επενδυτές

Robinhood: Ποια καινούργια καινοτόμα υπηρεσία θα προσφέρει;

Η αποστολή της επενδυτικής πλατφόρμας Robinhood είναι να «εκδημοκρατίσει τη χρηματοδότηση καθιστώντας την προσβάσιμη σε όλους» και στο πλαίσιο αυτό προσφέρει συναλλαγές με μηδενική χρέωση. Ωστόσο η πλατφόρμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της επενδυτικής φρενίτιδας τον Μάρτιο, προχωράει σε ένα βήμα περισσότερο και αρκετά τολμηρό: θα προσφέρει στους χρήστες της τη δυνατότητα να αγοράζουν μετοχές μιας εταιρείας πριν από την διάθεσή τους μέσω της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς. 

Για τις επενδυτικές τράπεζες των οποίων η δουλειά είναι να κατανέμουν τις μετοχές με τον καλύτερο και πιο ισορροπημένο τρόπο, η μέθοδος αυτή που λανσάρει η Robinhood δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Η δουλειά τους είναι να διασφαλίζουν τη σταθερή και έγκαιρη διαπραγμάτευση, κάτι για το οποίο δεν φημίζεται η Robihood και να δίνουν προτεραιότητα στους δικούς τους πελάτες. Και στην περίπτωση των αμερικανικών τραπεζών, οι πελάτες του ως επί τω πλείστον διαθέτουν λογαριασμούς με σημαντικά ποσά, δεν είναι απλώς χρήστες μια επενδυτικής πλατφόρμας. 

Η Robin Hood ισχυρίζεται ότι θα συνεργαστεί με τις επενδυτικές τράπεζες της Wall Street για να εξασφαλίσει ποσοστά μετοχών για μεμονωμένους επενδυτές. Ωστόσο, αυτό είναι ένα μη δοκιμασμένο μοντέλο και οι τράπεζες ενδεχομένως να τροφοδοτήσουν τη Robinhood με μετοχές από IPO οι οποίες εμπεριέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Σύμφωνα με την Robinhood, το 98% των χρηστών της δεν είναι οι παραδοσιακοί επενδυτές. Από τη μεριά τους οι εκδότριες εταιρείες θέλουν τη συμμετοχή αυτών των επενδυτών, στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τη νέα γενιά των επενδυτών. Όπως δήλωσε η ζήτηση για τις μετοχές της Figs, της ιατρικής εταιρείας που σχεδιάζει να διαθέσει έως και το 1% των μετοχών από την ΙΡΟ στους χρήστες της Robinhood, υπερβαίνει κατά πολύ τις προσδοκίες της επενδυτικής πλατφόρμας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News