Start Ups Παρασκευή 28/05/2021, 16:36
CAFE

Η startup που οργανώνει το υβριδικό μοντέλο εργασίας 

Μέσω της Cafe οι επιχειρήσεις μπορούν να οργανώσουν καλύτερα τον καταμερισμό της εργασίας

Η startup που οργανώνει το υβριδικό μοντέλο εργασίας 

Το υβριδικό μοντέλο εργασίας με την παρουσία στο γραφείο και την εξ αποστάσεως εργασία από το σπίτι, έχει επιφέρει και μια σειρά θεμάτων με πρώτο και κύριο την οργάνωση μεταξύ του προσωπικού και πώς θα διαμοιράζεται η τηλεργασία. Επίσης η από κοινού εργασία για ένα project αρκετές φορές απαιτεί οι μετέχοντες να εργασθούν διά ζώσης για το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα ζητήματα, μια γαλλική startup, η Cafe, προσπαθεί να προσφέρει λύση, δίνοντας στις επιχειρήσεις μέσω της πλατφόρμας της ή της εφαρμογής της, τη δυνατότητα να προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι το πότε θα δουλέψουν με τηλεργασία και πότε από το γραφείο. 

Επί της ουσίας η Cafe προσφέρει ένα οργανόγραμμα, όπου το προσωπικό δηλώνει ποιες ημέρες επιθυμεί να εργασθεί από απόσταση ή να δουλέψει στο γραφείο κι έτσι μεταξύ τους μπορούν να συνεννοηθούν έχοντας όλοι πρόσβαση σε ένα κεντρικό σύστημα. 

Σαν σύλληψη μπορεί να φαίνεται απλοϊκό, όμως ειδικότερα για τις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, όπου πολλές φορές απουσιάζει το τμήμα προσωπικού, οι υπηρεσίες της Cafe βοηθούν στην αποφυγή χρονοβόρων τηλεφωνικών ή μέσω email συννενοήσεων. 

Μέσω της Cafe οι επιχειρήσεις μπορούν να οργανώσουν καλύτερα τον καταμερισμό της εργασίας, ακόμη και με κριτήρια ασφάλειας για τον κορωνοϊό, ούτως ώστε να αποφεύγεται η προσέλευση εργαζομένων περισσότερων από αυτούς που προβλέπεται βάσει των υγειονομικών κανονισμών. 

Με το που ανοίξει κάποιος την εφαρμογή ή την πλατφόρμα, βλέπει ένα ημερολόγιο, όπου για κάθε ημέρα οι εργαζόμενοι χωρίζονται σε ομάδες π.χ. εκείνοι που εργάζονται στο γραφείο και εκείνοι με τηλεργασία, ή βάσει ποιο project έχουν αναλάβει και με αυτόν τον τρόπο μπορούν να προγραμματισθούν καλύτερα συναντήσεις μιας ομάδας ή μεταξύ συναδέλφων.Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να οργανωθούν οι διακοπές ή ποια μέρα θέλει κάποιος να λείψει από τη δουλειά. 

«Αποταθήκαμε σε 150 εταιρείες και συνειδητοποίησαμε μετά από μόλις πέντε συναντήσεις ότι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Όλες χρησιμοποιούσαν έντυπα οργανογράμματα», αναφέρει ο εκ των δύο ιδρυτών, Αρθούρ Λαρό ντε Μπανέ.  

Με πολλές εταιρείες να έχουν υιοθετήσει το υβριδικό μοντέλο εργασίας, οι υπηρεσίες της Cafe έρχονται την κατάλληλη στιγμή, δίνοντας την δυνατότητα στις επιχειρήσεις αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους, να οργανώσουν καλύτερα τον καταμερισμό εργασίας.

moneyreview.gr με πληφορίες από techcrunch

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News