Business & Finance Σάββατο 27/02/2021, 07:59
BUSINESS & FINANCE

Robinhood: Από τα «χαρακώματα» στα μεγάλα «σαλόνια»

Ετοιμάζει IPO εντός του Μαρτίου

Robinhood: Από τα «χαρακώματα» στα μεγάλα «σαλόνια»

Έτοιμη να κάνει το μεγάλο «βήμα» και να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δηλώνει η πλατφόρμα χρηματιστηριακών συναλλαγών Robinhood, η οποία έγινε ευρέως γνωστή χάρη στο πρόσφατο φαινόμενο της Gamestop.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, η αμερικανική εταιρεία αναμένεται να καταθέσει αίτημα για Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) εντός του Μαρτίου.

Ήδη, μάλιστα, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων, η δημοφιλής πλατφόρμα βρισκόταν σε εντατικές διαβουλεύσεις με σειρά επενδυτών, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα μέρος των απαιτούμενων κεφαλαίων. 

Την ίδια ώρα, πληροφορίες του πρακτορείου Reuters αναφέρουν ότι η διαδικασία της IPO «τρέχει» από την Goldman Sachs. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τη δυνατότητα άντλησης έως και 20 δισ. δολαρίων. 

Η Robinhood, όπως προαναφέρθηκε, κατέστη ιδιαιτέρως γνωστή κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, όταν μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας, εκατομμύρια μικρο-επενδυτές συντονίστηκαν στα φόρουμ του Reddit και προχώρησαν σε μαζικές αγορές μετοχών της Gamestop κι άλλων μετοχών – ζόμπι της Wall Street.

Αποτέλεσμα ήταν οι συγκεκριμένες μετοχές να καταγράψουν ένα ξέφρενο ράλι, σε πολλές περιπτώσεις τετραψήφιου μεγέθους, κόντρα στο σορτάρισμα των μεγάλων hedge funds. Πολλοί, μάλιστα, έκαναν λόγο για μια άτυπη «μάχη» μεταξύ των επαγγελματιών και των ερασιτεχνών επενδυτών, η οποία θα έχει και επόμενα «επεισόδια». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Robinhood ιδρύθηκε το 2013 στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών από τους Βλαντιμίρ Τένεφ και Μπαϊζού Μπατ. Μέχρι και το 2020, είχε περισσότερους από 13 εκατ. χρήστες, ενώ απασχολούσε σχεδόν 1.300 εργαζομένους. Με βάση τις τελευταίες εκτιμήσεις, η αξία της εταιρείας κυμαίνεται από 7 έως 10 δισ. δολάρια. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News