Business & Finance Πέμπτη 25/02/2021, 12:20
BUSINESS & FINANCE

Γιατί εκτινάχθηκε 100% χθες η GameStop;

Γιατί εκτινάχθηκε 100% χθες η GameStop;

Την αίσθηση του «déjà vu» δημιούργησε το χθεσινό ράλι της GameStop της Wall Street, που οδήγησε τη μετοχή σε κέρδη σχεδόν 104% σε μία μόνο συνεδρίαση.

Περίπου ένα μήνα μετά την ξέφρενη κούρσα αυτής της «ξεχασμένης» μετοχής που προκάλεσαν οι day traders των φόρουμ του Reddit και της πλατφόρμας Robinhood, η GameStop είδε ξανά τους όγκους συναλλαγών της να εκτοξεύονται (ήταν τριπλάσιοι σε σχέση με το μέσο όρο πέντε ημερών) και την τιμή της να κλείνει στα 91,71 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η GameStop είχε σημειώσει ράλι 1.600% σε μερικές ημέρες πριν από περίπου ένα μήνα, καθώς έγινε viral στο Reddit, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλο short squeeze στον τίτλο. Όμως, πολύ γρήγορα, η μετοχή έπεσε από τα υψηλά των 350 δολαρίων.

Αυτή τη φορά, το νέο ράλι ήρθε μία ημέρα αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε την παραίτηση του οικονομικού διευθυντή της, προκειμένου «να επιταχυνθεί ο μετασχηματισμός της GameStop». Πληροφορίες του Bloomberg ανέφεραν ότι το δ.σ. της εταιρείας οδήγησε τον Τζιμ Μπελ στην παραίτηση, καθώς σχεδιάζει την επέκταση της GameStop στο online.

Πάντως, η κούρσα της GameStop φαίνεται ότι συμπαρέσυρε και άλλες από τις δημοφιλείς μετοχές του Reddit, με την AMC να σημειώνει επίσης άλμα 18%.

Οι traders του φόρουμ WallStreetBets απάντησαν με ενθουσιώδη post, γεμάτα με το emoji του διαμαντιού και του πυραύλου και τίτλους όπως «Η επόμενη στάση είναι το φεγγάρι, μωρό μου».  

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News