Business & Finance Τρίτη 9/02/2021, 19:00
BUSINESS & FINANCE

Από το +1.620% στο -90% η μετοχή της GameStop

Υποχώρησε κάτω από τα 50 δολάρια

Από το +1.620% στο -90% η μετοχή της GameStop

Μπορεί η GameStop να κατέστη ευρέως γνωστή για το «τρελό» ράλι του Ιανουαρίου, το οποίο διαμορφώθηκε στο 1.620%, αλλή η εταιρεία video games σταδιακά αποκτά φήμη και για το μαζικό sell off του Φεβρουαρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας υποχωρεί κατά 22%, καθώς η αξία της διολισθαίνει κάτω από τα επίπεδα των 50 δολαρίων, για πρώτη φορά από τις 21 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, μέχρι στιγμής, έχει απολέσει σχεδόν 30 δισ. δολάρια από το ιστορικό υψηλό των 347 δολαρίων, καταγράφοντας σωρευτικές απώλειες της τάξης του 90%.

Η δραματική «καθίζηση» της GameStop αντικατοπτρίζεται και στον όγκο των συναλλαγών, καθώς ο μέσος όρος έχει περιοριστεί στα 11 εκατ. μετοχές, δηλαδή λιγότερο από το μισό των τελευταίων εβδομάδων του Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του 2021 η αξία της μετοχής βρισκόταν στα 17 δολάρια, προτού φθάσει έως και τα 347 δολάρια στις 27 Ιανουαρίου. Παρά την ισχυρή πτώση του Φεβρουαρίου, σε ετήσιο επίπεδο, τα συνολικά κέρδη αγγίζουν το 150%.

Η «καταιγίδα» της GameStop αποδίδεται στο φαινόμενο του Reddit, όπου εκατομμύρια μικρο-επενδυτές συντονίστηκαν και προχώρησαν σε μαζικές αγορές μετοχών – ζόμπι της Wall Street, οι οποίες είχαν σορταριστεί από hedge funds και θεσμικούς επενδυτές.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη επενδυτική τάση, η οποία κατά πολλούς αποτέλεσε αντανάκλαση της «σύγκρουσης» μεταξύ των μικρο-επενδυτών και των μεγάλων hedge funds, προκάλεσε την παρέμβαση και των εποπτικών αρχών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News