Business & Finance Τρίτη 2/02/2021, 11:20
ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ GAMESTOP

Robinhood: Άντλησε επιπλέον 2,4 δισ. δολ.

Robinhood: Άντλησε επιπλέον 2,4 δισ. δολ.

Η Robinhood Markets Inc. άντλησε το ποσό των 2,4 δισ. δολαρίων από τους μετόχους, λίγες ημέρες αφότου οι επενδυτές συμφώνησαν για κεφαλαιακή ένεση 1 δισ. δολαρίων προκειμένου η ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών να μπορέσει να ανταποκριθεί στη φρενίτιδα της GameStop. 

Από την περασμένη Πέμπτη έχει αντλήσει λοιπόν 3,4 δισ. δολάρια- με τα κεφάλαια αυτά να είναι περισσότερα από ό,τι είχε αντλήσει συνολικά στα οχτώ χρόνια της λειτουργίας της. Το ρευστό αυτό θα της επιτρέψει να άρει όλους τους περιορισμούς στις συναλλαγές (έχει ήδη άρει τους περισσότερους), οι οποίοι και έχουν εξοργίσει πελάτες της. 

Η εταιρεία, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα συναλλαγών χωρίς προμήθεια και έχει μία ιδιαίτερα εύχρηστη εφαρμογή, είδε την απήχησή της να εκτινάσσεται στα ύψη, καθώς αρκετοί Αμερικανοί που έμειναν σπίτι εν μέσω καραντίνας ανακάλυψαν την αγορά μετοχών. Αλλά οι ίδιες δυνάμεις που εκτίναξαν τους ρυθμούς ανάπτυξης της Robinhood την περασμένη εβδομάδα έγιναν πρόκληση για την πλατφόρμα, καθώς ερασιτέχνες επενδυτές, σε μεγάλο βαθμό χρήστες του WallStreetBets της Reddit, την πλημμύρισαν με εντολές αγοράς. 

Κάποια στιγμή η Robinhoood αποφάσισε να βάλει φρένο στις συναλλαγές μετοχών που είχαν επιδοθεί σε ένα ξέφρενο ράλι και έτσι αρκετοί χρήστες της είδαν ότι δεν μπορούσαν να δώσουν εντολή αγοράς. Οι αντιδράσεις ήταν εντονότατες και ήρθαν ακόμη και από μέλη του Κογκρέσου. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News