Business & Finance Τρίτη 2/02/2021, 09:19
BUSINESS & FINANCE

GameStop: Μήπως είναι τελικά προϊόν «πόλεμου» ανάμεσα σε hedge funds;

GameStop: Μήπως είναι τελικά προϊόν «πόλεμου» ανάμεσα σε hedge funds;

O Κάρσον Μπλοκ, ακτιβιστής short seller, που έχει γίνει γνωστός καθώς έχει βάλει στο στόχαστρο κινεζικές απάτες, αναγνωρίζει μία οικεία συμπεριφορά στο ράλι μετοχών όπως έιναι η GameStop. Για εκείνον οι κινήσεις του τελευταίου διαστήματος δεν φαίνεται να είναι τόσο αποτέλεσμα εντολών αγοράς από χρήστες του Reddit όσο ένα short squeeze από hegdge funds που βάζουν στο στόχαστρο ανταγωγινιστικά hedge funds.

«Έχω αναρωτηθεί μήπως υπάρχει συντονισμός με αυτά τα hedge funds» λέει ο Μπλοκ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. «Τι ακριβώς όμως συνιστά συντονισμό; Πέρασαν την γραμμή; Αυτό θα ήταν ενδιαφέρον» συμπληρώνει. 

Προς το παρόν πρόκειται για μία θεωρία που δεν έχει αποδειχθεί. Εάν πάντως ο Μπλοκ έχει δίκαιο, αυτό που φάνηκε ως μία ιστορική «εξέγερση» των μικροεπενδυτών θα είναι ακόμη ένα επεισόδιο στον διαρκή «πόλεμο» των hedge funds. 

Η λίστα των θυμάτων σε κάθε περίπτωση μεγαλώνει και περιλαμβάνει από τις Melvin Capital Management και Maplelane Capital έως και funds, που διαχειρίζονται εταιρείες όπως η Greenlight Capital και η Renaissance Technologies. Δεν είναι ξεκάθαρο μέχρι στιγμής ποιος έχει βγάλει κέρδος στην άλλη πλευρά. 

Αυτό με το οποίο πάντως ο Μπλοκ συμφωνεί ότι υπάρχει μία αυξανόμενη αίσθηση πως οι αγορές είναι υπερτιμημένες. Αν λοιπόν έχουμε όντως φούσκα και αυτή σπάσει, αυτοί που θα πληγούν περισσότερο από κάθε άλλον είναι οι μικροεπενδυτές. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News