Business & Finance Παρασκευή 29/01/2021, 17:05
BUSINESS & FINANCE

Η Citron σταματάει τις αναλύσεις για σορτάρισμα

Eν μέσω της «καταιγίδας» της GameStop

Η Citron σταματάει τις αναλύσεις για σορτάρισμα

Τη διακοπή της παροχής αναλύσεων για short – selling, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, ανακοίνωσε η Citron Reseach, εν μέσω της «καταιγίδας» της GameStop, η οποία έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλης της Wall Street.

«Θα εστιάσουμε στο να παρέχουμε μακροπρόθεσμες ευκαιρίες για μεμονωμένους επενδυτές» έγραψε στο Twitter η διοίκηση της εταιρείας, λίγες ώρες μετά τη «διαμάχη» με τους μικρο-επενδυτές για το μέλλον της μετοχής της GameStop.

Τις προηγούμενες ημέρες δε, η Citron ανέστειλε την προγραμματισμένη live ενημέρωση, η οποία αποσκοπούσε στο να παραθέσει το σκεπτικό πίσω από τις short θέσεις της εταιρείας. Η απόφαση αναστολής ελήφθη λόγω των πολλαπλών επιθέσεων χάκερ στον λογαριασμό του Twitter.

Αντ’ αυτού, ο Άντριου Λεφτ, managing partner της Citron, αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα ολιγόλεπτο βίντεο στο YouTube, παραθέτοντας πέντε λόγους, για τους οποίους η GameStop θα υποχωρήσει στα 20 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της GameStop διαπραγματεύεται σήμερα στα 308 δολάρια. Tον Ιανουάριο του 2020, η αξία της μετοχής ανερχόταν μόλις στα 4 δολάρια.

Οι μικρο-επενδυτές του Reddit, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις αυτοπροσδιορίζονται ως «ακτιβιστές», έχουν καταφέρει να «εξουδετερώσουν» τις short θέσεις των hedge funds και να οδηγήσουν αρκετές εταιρείες της Wall Street σε «τρελά» κέρδη, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτών των GameStop και AMC.

Κι όλα αυτά, χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος. Χωρίς δηλαδή, η άνοδος να αντικατοπτρίζεται στα θεμελιώδη μεγέθη και τις βιώσιμες προοπτικές των συγκεκριμένων μετοχών. Μοναδικός σκοπός η «νίκη» έναντι των μεγάλων επενδυτικών funds και η αποκόμιση του γρήγορου χρήματος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News