Business & Finance Τρίτη 9/02/2021, 12:27
BUSINESS & FINANCE

20χρονος trader της Robinhood έβαλε τέλος στη ζωή του

Ο λόγος για τον Άλεξ Κερνς

20χρονος trader της Robinhood έβαλε τέλος στη ζωή του

Στην αυτοκτονία φέρεται να οδηγήθηκε ένας 20χρονος φοιτητής, ο οποίος -όπως υποστηρίζει η οικογένειά του- προέβη στο απονενοημένο διάβημα, αφού πρώτα έχασε πολλά λεφτά στην χρηματιστηριακή πλατφόρμα Robinhood.

Ο λόγος για τον Άλεξ Κερνς, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του πριν από μερικούς μήνες, και συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούνιο.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η οικογένεια του νεαρού υπέβαλε μήνυση εναντίον της Robinhood, κατηγορώντας την πλατφόρμα ότι συνέβαλε στον θάνατο του 20χρονου μέσω «παραπλανητικών επικοινωνιών».

«Είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο του Άλεξ Κερνς. Παραμένουμε δεσμευμένοι να καταστήσουμε τη Robinhood ένα μέρος για υπεύθυνες επενδύσεις» δήλωσε η εταιρεία, η οποία κατέστη ιδιαίτερα δημοφιλής χάρη στο πρόσφατο φαινόμενο του GameStop.

Κι αυτό, διότι εκατομμύρια μικρο-επενδυτές χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη χρηματιστηριακή πλατφόρμα, προκειμένου να αγοράσουν μαζικά μετοχές διάφορων εταιρειών – ζόμπι της Wall Street, οι οποίες είχαν σορταριστεί από hedge funds και θεσμικούς επενδυτές.

Μέχρι το τέλος του 2020, η πλατφόρμα είχε 20 εκατομμύρια χρήστες, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η εταιρεία σχεδιάζει να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εντός του α’ εξαμήνου του 2021.

Όπως αναφέρεται στα αμερικανικά δημοσιεύματα, τα προβλήματα του Κερνς ξεκίνησαν όταν αντιλήφθηκε ότι είχε έναν αρνητικό λογαριασμό, ύψους 730.000 δολαρίων, στην πλατφόρμα της Robinhood.

Ο ίδιος, ωστόσο, θεωρούσε ότι οι ειδικές ρυθμίσεις του λογαριασμού του δεν επέτρεπαν τη δημιουργία «ζημιάς» άνω των 10.000 δολαρίων. Θεωρούσε δηλαδή, ότι είχε δημιουργήσει έναν «κόφτη», σε περίπτωση συγκέντρωσης υψηλού χρέους.

Παρότι προσπάθησε επανειλημμένως -τουλάχιστον τρεις φορές- να επικοινωνήσει με την υπηρεσία υποστήριξης πελατών της Robindhood, ο 20χρονος -σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά- έλαβε μόνο αυτοματοποιημένες απαντήσεις.

Στη συνέχεια, μέσω στην απόγνωσή του, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, αφού πρώτα έγραψε ένα γράμμα προς την οικογένειά του, κατηγορώντας τη δημοφιλή πλατφόρμα για την ευθύνη της πράξης του.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News