Business & Finance Σάββατο 6/02/2021, 07:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

18 δισ. έγιναν «καπνός» από την αξία της GameStop σε 5 ημέρες

18 δισ. έγιναν «καπνός» από την αξία της GameStop σε 5 ημέρες

Τη χειρότερη εβδομάδα στην ιστορία της έζησε η  GameStop σε μία πλήρη ανατροπή του σκηνικού του Ιανουαρίου, όταν ένα ξέφρενο ράλι την οδηγούσε από ρεκόρ σε ρεκόρ. Η εταιρεία έχασε 18 δισ. δολάρια από την αξία της σε μόλις πέντε συνεδριάσεις, καθώς η δμετοχή της έκανε αθροιστικά «βουτιά» 80% στα 63,77 δολάρια.

Μάλιστα η επίδοση θα ήταν πολύ χειρότερη εάν δεν είχε ανακάμψει 19% την Παρασκευή, όταν η Robinhood και άλλες πλατφόρμες αποφάσισαν να άρουν το σύνολο των περιορισμών στις συναλλαγές. Ακόμη και έτσι όμως απέχει πλέον πολύ από τα επίπεδα των 483 δολαρίων στα οποία είχε εκτιναχθεί την περασμένη εβδομάδα, όταν και κορυφώθηκε η μάχη των μικροεπενδυτών χρηστών του Reddit έναντι της ελίτ της Wall Street. 

H κεφαλαιοποίηση της GameStop διολίσθησε στα 4,4 δισ. δολάρια από τα 33,7 δισ. δολάρια στα οποία είχε σκαρφαλώσει στις 28 Ιανουαρίου, όταν και έγινε για λίγο η μεγαλύτερη εταιρεία του δείκτη Russell 2000. H AMC Entertainment βίωσε επίσης τη χειρότερη εβδομάδα στην ιστορία της με απώλειες της τάξης του 48%. 

Το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει για καμία από τις δύο, σημειώνουν αναλυτές. Όλοι περιμένουν να δουν το επόμενο επεισόδιο από τη Δευτέρα. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News