Business & Finance Πέμπτη 24/06/2021, 13:05
BUSINESS & FINANCE

Starlink: Πότε θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο το δορυφορικό «διαμάντι» του Έλον Μασκ

Το tweet του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου

Starlink: Πότε θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο το δορυφορικό «διαμάντι» του Έλον Μασκ

Το σχέδιο εισαγωγής της Starlink στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτό θα γίνει πραγματικότητα, μόνο όταν οι ροές εσόδων καταστούν πιο προβλέψιμες.

Η Starlink, η οποία αυτή την στιγμή λειτουργεί υπό την ομπρέλα της SpaceX, δραστηριοποιείται στον τομέα του δορυφορικού ίντερνετ, επιτρέποντας στους χρήστες να «πιάνουν» υψηλές ταχύτητες σύνδεσης.

«Το να εισαχθούμε στο Χρηματιστήριο νωρίτερα απ’ ό,τι πρέπει, θα ήταν πολύ επίπονο» έγραψε το βράδυ της Τετάρτης o Αμερικανός δισεκατομμυριούχους, σε ανάρτησή του στο Twitter. 

Πέρυσι, ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της SpaceX, Gwynne Shotwell, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απόσχισης της Starlink από την SpaceX, με στόχο την υλοποίηση Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (IPO).

Το όραμα της Starlink είναι να θέσει χιλιάδες μικροσκοπικούς δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Γη, παρέχοντας υψηλές ταχύτητες ίντερνετ στους καταναλωτές.

Στόχος δε, είναι η ενεργοποίηση συνολικά 12.000 δορυφόρων, μία επένδυση ύψους σχεδόν 10 δισ. δολαρίων. Ήδη, πάντως, το project υλοποιείται σε 11 διαφορετικές χώρες του πλανήτη, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία του Έλον Μασκ έχει λάβει περισσότερες από 500.000 προ-παραγγελίες για υπηρεσίες διαδικτύου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News