Life & Arts Σάββατο 29/05/2021, 11:35
TECH - SCIENCE

Μ. Μπλέτσας: Γιατί το δορυφορικό ίντερνετ του Musk θα είναι game changer

Μ. Μπλέτσας: Γιατί το δορυφορικό ίντερνετ του Musk θα είναι game changer

Εντυπωσιασμένος από τις ταχύτητες που προσφέρει το δορυφορικό ίντερνετ του Elon Musk εμφανίζεται ο Μιχάλης Μπλέτσας διευθυντής πληροφορικής στο Media Lab του ΜΙΤ και ένας από τους εφευρέτες του υπολογιστή των 100 δολαρίων.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μπλέτσας εξηγεί ότι βοήθησε έναν φίλο του να ενσωματώσει ένα «πιάτο» της Starlink ως δεύτερη πηγή ίντερνετ για το δίκτυο του σπιτιού του. Όπως λέει η όλη διαδικασία εγκατάστασης ήταν από τις πιο απλές που έχει δει, ενώ διπλασίασε ουσιαστικά τις ταχύτητες upload στο συγκεκριμένο δίκτυο. 

«Θα είναι ένα game changer για τις αγροτικές περιοχές, όπως και εκείνες με χαμηλότερη κάλυψη» εκτιμά ο καθηγητής του MIT, σημειώνοντας πως ο «Elon κάτι παέι να πετύχει». 

Να θυμίσουμε ότι έχουν ανοίξει ήδη από τον Φεβρουάριο  στη σελίδα της Starlink οι παραγγελίες για την Ελλάδα. Όπως είχε γράψει το MoneyReview ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου η είσοδος της Starlink στην αγορά υπηρεσιών σύνδεσης με το διαδίκτυο αναμένεται να προκαλέσει κλυδωνισμούς στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς αν και τιμολογείται ακριβότερα θα παρέχει 100% κάλυψη της ελληνικής επικρατείας και υπόσχεται ταχύτητες που φτάνουν και τα 150 mbps. 

Moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News