Business & Finance Πέμπτη 17/06/2021, 08:40
BUSINESS & FINANCE

To tweet του Έλον Μασκ στα αρχαία ελληνικά

To tweet του Έλον Μασκ στα αρχαία ελληνικά

Με μία φράση στα αρχαία ελληνικά σχολίασε ο Έλον Μασκ μία ανάρτηση του λογαριασμού «The Babylon Bee» στο Twitter. 

Το σχόλιο του Μασκ έγινε σε χιουμοριστική ανάρτηση του λογαριασμού, που έχει ως σλόγκαν «τα fake news που μπορείς να εμπιστευτείς», σχετικά με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας. 

«Εἰδέναι μὲν μηδὲν πλὴν αὐτὸ τοῦτο εἰδέναι» («δεν ήξερε τίποτα εκτός από ένα, ότι δηλαδή δεν ήξερε τίποτα») έγραψε συγκεκριμένα ο ιδρυτής της Τesla κάτω από το άρθρο με τίτλο «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μαθαίνει νέες τεχνικές πλύσης εγκεφάλου στο Ivy League University».

O λογαριασμός «Babylon Bee» δημοσιεύει σατιρικά άρθρα για τη θρησκεία, την πολιτική και για γνωστές προσωπικότητες.

Η απάντηση στον ιδρυτή των Tesla και SpaceX ήρθε επίσης στα αρχαία ελληνικά. 

Την ανάρτηση του Μασκ έσπευσε δε να σχολιάσει στον δικό του λογαριασμό και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας retweet ανάρτηση της Ελληνικής Αγωγής. 

 

Το ελληνικό όνομα στο διαστημοδρόμιο 

Να θυμίσουμε ότι ο Μασκ έχει επιλέξει από την ελληνική μυθολογία όνομα για το υπό κατασκευή πλωτό διαστημοδρόμιο της SpaceX. Το διαστημοδρόμιο θα ονομάζεται Δείμος (Deimos). Στην ελληνική μυθολογία ο Δείμος ήταν η προσωποποίηση του τρόμου. Οι Αρχαίοι Έλληνες τον θεωρούσαν γιο του Άρη και της Αφροδίτης ή της Κυθέρειας. Μαζί με τον αδελφό του Φόβο, συνόδευε τον πατέρα του, τον θεό του πολέμου, στα πεδία των μαχών. Οι μορφές τους στόλιζαν τις περίφημες ασπίδες των Αγαμέμνονα και Αχιλλέα.

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News