Business & Finance Κυριακή 13/06/2021, 21:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιαπωνία: Στο «μικροσκόπιο» των ρυθμιστικών αρχών οι Apple και Google

Η έρευνα θα απαιτήσει πληροφορίες από στελέχη ιαπωνικών εταιρειών

Ιαπωνία: Στο «μικροσκόπιο» των ρυθμιστικών αρχών οι Apple και Google

Εκ νέου αντικείμενο έρευνας για μονοπωλιακές πρακτικές γίνονται οι Apple και Alphabet -μητρική της Google- αυτή τη φορά από τις ρυθμιστικές αρχές της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei, oι αρχές θα εξετάσουν τις συμφωνίες των δύο εταιρειών με τους Ιάπωνες κατασκευαστές smartphones, κάτι που ενδεχομένως να οδηγήσει σε πιο αυστηρούς αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς. Η εφημερίδα στο δημοσίευμά της δεν αναφέρει από που προήλθε η πληροφόρησή της.

Τα λειτουργικά συστήματα iOS και Android της Apple και της Google αντίστοιχα, καλύπτουν περισσότερο από το 90% της αγοράς smartphones της Ιαπωνίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Μία κυβερνητική ομάδα εργασίας η οποία θα αποτελείται από αξιωματούχους και εξωτερικούς εμπειρογνώμονες, θα ξεκινήσει τις διεργασίες αυτό το μήνα. Η έρευνα θα απαιτήσει πληροφορίες από στελέχη κατασκευαστριών εταιρειών φορητών συσκευών, καθώς και από κατασκευαστές έξυπνων ηχείων και προσωπικών υπολογιστών.

Η επιτροπή θα αξιολογήσει τις επιχειρηματικές συναλλαγές στην Ιαπωνία και κατά πόσον διεξάγονται με δίκαιο τρόπο σε σύγκριση με τις περιπτώσεις στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση μπορεί να καταστήσει πιο αυστηρούς τους αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς εάν η επιτροπή εντοπίσει προβλήματα μετά την έρευνα, σημειώνει η εφημερίδα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News