Business & Finance Σάββατο 5/06/2021, 18:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετικές οι αντιδράσεις των Big Tech για τον εταιρικό φόρο

Το Facebook χαιρέτησε την πρόοδο που σημείωσε η G7

Θετικές οι αντιδράσεις των Big Tech για τον εταιρικό φόρο

Θετικοί εμφανίζονται οι μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί, στη συμφωνία της G7 να επιδιώξουν έναν ελάχιστο παγκόσμιο εταιρικό φόρο 15% και να ανακατανείμουν τα φορολογικά δικαιώματα για τις μεγάλες, κερδοφόρες πολυεθνικές εταιρείες.

«H συμφωνία της G7 σηματοδοτεί ένα καλοδεχούμενο βήμα προς τη διαδικασία υπό τον Οργανισμό Οικονομικής Ανάπτυξης και Σταθερότητας, που θα επιφέρει σταθερότητα στο διεθνές σύστημα φορολόγησης, μια διαδικασία την οποία πιστεύουμε», ανέφερε εκπρόσωπος της Amazon. «Ελπίζουμε να δούμε να συνεχισθούν οι συζητήσεις σε ευρύτερο πλαίσιο στη G20», συμπλήρωσε.

Το Facebook χαιρέτησε την πρόοδο που σημείωσε η G7 σχετικά με τον ελάχιστο εταιρικό φορολογικό συντελεστή και δέχεται ότι θα πρέπει να καταβάλει περισσότερους φόρους και σε διαφορετικές χώρες, ανέφερε ο επικεφαλής των διεθνών σχέσεων της εταιρείας, Νικ Κλεγκ.

«Το Facebook έχει ζητήσει από καιρό τη μεταρρύθμιση των παγκόσμιων φορολογικών κανόνων και χαιρετίζουμε τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε στη G7», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. «Η σημερινή συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την ασφάλεια των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στο παγκόσμιο φορολογικό σύστημα. Θέλουμε η διαδικασία για τη φορολογική μεταρρύθμιση να στεφθεί με επιτυχία και αναγνωρίζουμε ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το Facebook θα καταβάλει περισσότερους φόρους και σε διαφορετικά μέρη».

Από τη μεριά της η Google, δήλωσε ότι στηρίζει τις εργασίες που γίνονται για την επικαιροποίηση των διεθνών φορολογικών κανόνων.

«Υποστηρίζουμε με σθένος τη δουλειά που γίνεται για την ενημέρωση των διεθνών φορολογικών κανόνων. Ελπίζουμε ότι οι χώρες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για να διασφαλίσουν ότι μια ισορροπημένη και διαρκής συμφωνία θα οριστικοποιηθεί σύντομα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Google Χοσέ Καστανέντα, μέσω email.

moneyreview.gr mε πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News