Business & Finance Κυριακή 6/06/2021, 13:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιταλία: Τον Ιούλιο τα πρώτα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η Ιταλία είναι η μεγαλύτερη δικαιούχος του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ιταλία: Τον Ιούλιο τα πρώτα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης

Τον Ιούλιο είναι πολύ πιθανό να λάβει η Ιταλία τα πρώτα κεφάλαια από τα συνολικά 200 δισ. ευρώ που θα κατευθυνθούν στη γείτονα από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Messaggero, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας. 

Η Ρώμη είναι προγραμματισμένο να λάβει 25 δισ. ευρώ το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου, όπως δήλωσε ο Ρενάτο Μπρουνέτα, προσθέτοντας ότι τα μέτρα που εγκρίθηκαν πρόσφατα από την ιταλική κυβέρνηση σχετικά με τη διακυβέρνηση, τη γραφειοκρατία και τις προσλήψεις θα αποτελέσουν τους «πυλώνες του σχεδίου ανάκαμψης».

Η κυβέρνηση Ντράγκι κατήρτισε ένα σχέδιο που αποσκοπεί στον περιορισμό της γραφειοκρατίας, την επιτάχυνση των δημοσίων έργων και τον εξορθολογισμό των διαδικασιών υποβολής προσφορών, με σκοπό να ξεκινήσει η ανάπτυξη στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Το διάταγμα που εγκρίθηκε τον Μάιο απαιτεί επίσης ότι τουλάχιστον το 30% των νέων προσλήψεων στις εταιρείες που υποβάλλουν προσφορές για χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά κονδύλια της Ε.Ε., πρέπει να είναι γυναίκες ηλικίας 36 ετών και άνω.

Η Ιταλία είναι η μεγαλύτερη δικαιούχος του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τη στιγμή που θα λάβει περισσότερα από 200 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια. Η οικονομία της είναι πιθανό να αναπτυχθεί περισσότερο από 4% το 2021, καθώς θα εισρεύσουν τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης και οι επιχειρήσεις ανοίγουν ξανά, όπως υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης Ιγνάθιο Βίσκο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News