Business & Finance Δευτέρα 17/05/2021, 19:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldman Sachs: «Μεταγραφή» στελέχους από την Uber 

Η κίνηση αυτή έρχεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του εν λόγω τμήματος

Goldman Sachs: «Μεταγραφή» στελέχους από την Uber 

Μεταγραφή ενός ανώτατου στελέχους της Uber έκανε η Goldman Sachs, όπως ανέφερε με ανακοίνωσή της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, με σκοπό να αναλάβει το τμήμα της λιανικής τραπεζικής. 
Ειδικότερα ο Πιγιούσι Ναχάρ, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος τεχνολογίας στην εταιρεία διαμοιρασμού μετακινήσεων, αναλαμβάνει επικεφαλής λιανικής τραπεζικής για όλο τον κόσμο, στη Goldman Sachs.

Η κίνηση αυτή έρχεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του εν λόγω τμήματος, το οποίο σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Ντέιβιντ Σόλομον, θα αποτελέσει ζωτικής σημασίας στη μετέπειτα ανάπτυξη της τράπεζας. Είναι ο τρίτος κατά σειρά που αναλαμβάνει τη θέση αυτή από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο τότε επικεφαλής Χάριτ Ταλβάρ διορίσθηκε ως πρόεδρος λιανικής τραπεζικής, παραχωρώντας τη θέση του στον Ομέρ Ισμαήλ, ο οποίες ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Ιανουάριο, για να αποχωρήσει μετά από λίγο για την fintech εταιρεία που ιδρύει η Walmart. 

Στην Uber ο Ναχάρ επέβλεπε εκείνους που ήταν επιφορτισμένοι με την τεχνολογία της εταιρείας και αφορούσε τις υποδομές της, το fintech κομμάτι και άλλες υπηρεσίες. Πριν από αυτή τη θέση, εργάσθηκε για την Amazon, όπου συνέβαλε στην ανάπτυξη της πλατφόρμας μηχανικής εκμάθησης για την Alexa.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
 
 
 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News