Business & Finance Δευτέρα 22/03/2021, 20:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Goldman Sachs θέλει να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας 

Η Goldman Sachs θέλει να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας 

Την πρόθεση να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας στη Goldman Sachs, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, μετά τα παράπονα έκανε μια ομάδα εργαζόμενων σε χαμηλές θέσεις. 

Οι εργαζόμενοι αυτοί με επιστολή τους έκαναν παράπονα ότι εργάζονται 100 ώρες την εβδομάδα εξαιτίας του όγκου της δουλειάς και των μη ρεαλιστικών χρονικών ορίων προκειμένου να διεκπεραιωθούν οι εργασίες. 

Ο Ντέιβιντ Σόλομον σε ηχητικό του μήνυμα προς τους εργαζόμενους, δεσμεύθηκε να εφαρμόσει τον εσωτερικό κανονισμό της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σύμφωνα με τον οποίο οι εργαζόμενοι απαγορεύεται να απασχολούνται από τις 221:00 η ώρα της Παρασκευής έως τις 09:00 της Κυριακής, προκειμένου να εξασφαλίζουν οι εργαζόμενοι τουλάχιστον μια ημέρα ξεκούρασης. Επίσης θα επιταχύνει διαδικασίες για να μετακινηθούν υπάλληλοι από τμήματα με λιγότερες δραστηριότητες, προς τα πιο «πολυάσχολα».

Ο Σόλομον τόνισε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα παράπονα των εργαζόμενων και πως κατανοεί ότι το προσωπικό πιέζεται εν μέσω της πανδημίας -η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι υπάλληλοι να εργάζονται από το σπίτι τον τελευταίο χρόνο- και από τη μεγάλη αύξηση των IPOs.

Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από τις Αρχικές Δημόσιες Προσφορές ή μέσω SPACs, έχουν ήδη ξεπεράσει τα 83,4 δισ. Δολάρια, ποσό μεγαλύτερο από το σύνολο του 2020, με τις τράπεζες να διαδραματίζουν βασικό ρόλο σε αυτές τις συμφωνίες.

«Σε αυτόν τον κόσμο της απομακρυσμένης εργασίας, φαίνεται ότι πρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι όλο το 24ωρο», ανέφερε ο Σόλομον. «Αυτές οι συνθήκες δεν είναι εύκολες και εργαζόμαστε σκληρά για να τις κάνουμε καλύτερες».

Ο Σολομών εξέφρασε επίσης την στήριξή του στους εργαζόμενους της τράπεζας ασιατικής καταγωγής, μετά τις «φρικτές επιθέσεις» την περασμένη εβδομάδα στην Ατλάντα, όπου σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων έξι γυναικών από την Ασία.

Το προσωπικό της Goldman Sachs με ασιατικές ρίζες έχει αντιμετωπίσει λεκτική και σωματική κακοποίηση στις ΗΠΑ και αλλού και προτίθεται να συναντηθεί με εταίρους από την Ασία και άλλες περιοχές για να συζητήσουν για το τι μπορεί να κάνει η τράπεζα για να τους προστατεύσει, όπως ανέφερε. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News