Business & Finance Τρίτη 23/03/2021, 17:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Citi καταργεί τις βιντεοκλήσεις τις Παρασκευές και εισάγει δική της ημιαργία 

Η Citi καταργεί τις βιντεοκλήσεις τις Παρασκευές και εισάγει δική της ημιαργία 

Με το «καλημέρα» η νέα CEO της Citigroup Τζέιν Φρέιζερ φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία της, ανακοινώνοντας ότι τις Παρασκευές δεν θα πραγματοποιούνται βιντεοκλήσεις μεταξύ των εργαζομένων, ενώ η τράπεζα θα εισάγει μια δική της ημιαργία με την ονομασία Citi Reset Day.

Η Φρέιζερ που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον προηγούμενο μήνα και έγινε η πρώτη γυναίκα που ηγείται κάποιας τράπεζας των Big 6 της Wall Street, θέλει με αυτό τον τρόπο να αποφορτίσει το προσωπικό της τράπεζας, από την κόπωση που έχει επιφέρει η πανδημία της Covid-19, όπως επισημαίνει στο εσωτερικό σημείωμα προς τους εργαζόμενους. 

«Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ της οικίας και της εργασίας σχεδόν διαγράφηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η κούραση από την εργασία έχει επιφέρει πλήγμα στην ευεξία μας», αναφέρει η Φρέιζερ στο σημείωμα προς τους 210.000 εργαζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο. «Πολύ απλά αυτή η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη. Καθώς η επιστροφή σε οποιαδήποτε κανονική μορφή απέχει ακόμη κάποιους μήνες, χρειάζεται να κάνουμε επανέναρξη κάποιων εργασιακών πρακτικών μας». 

Ενώ οι διασκέψεις μέσω Zoom θα διεξάγονται κανονικά με τους πελάτες ή με τις ρυθμιστικές αρχές τις Παρασκευές, οι εργαζόμενοι θα επικοινωνούν μεταξύ τους μόνο τηλεφωνικώς, προκειμένου να αποφεύγονται οι ατελείωτες βιντεοκλήσεις. 

Παράλληλα η 28η Μαΐου ορίσθηκε ως ημιαργία και ονομάσθηκε Citi Reset Day, όπου οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιούν προγραμματισμένες κλήσεις μόνο στη διάρκεια αυτών που θεωρούνται παραδοσιακές ώρες γραφείου. 

Οι αποφάσεις αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας κι ενώ στη Goldman Sachs έχει προκληθεί θύελλα αντιδράσεων μετά την επιστολή εργαζομένων σε χαμηλά πόστα, με την οποία κατήγγειλαν ότι εργάζονται 100 ώρες την εβδομάδα, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον όγκο δουλειάς. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News