Business & Finance Παρασκευή 7/05/2021, 20:22
ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs: «Στο φως» η ομάδα για τα κρυπτονομίσματα 

Διαπραγματεύεται ΣΜΕ σε Bitcoin

Goldman Sachs: «Στο φως» η ομάδα για τα κρυπτονομίσματα 

Λεπτομέρειες αναφορικά με την ομάδα διαπραγμάτευσης με κρυπτονομίσματα, αποκάλυψε σήμερα Παρασκευή η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs, σε εσωτερικό σημείωμα για το προσωπικό το οποίο τέθηκε υπόψη του Reuters.

Η ομάδα διαπραγμάτευσης για την οποία το Reuters είχε κάνει αναφορά τον περασμένο Μάρτιο, αγοράζει και πουλά Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης σε Bitcoin στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων CME στο Σικάγο, σύμφωνα με το σημείωμα.

Τα δύο παράγωγα που χειρίζεται η ομάδα επιτρέπουν στους επενδυτές να δουν τη μελλοντική τιμή τους σε Bitcoin. Τα συμβόλαια διευθετούνται σε μετρητά και η τράπεζα δεν χρειάζεται να ασχολείται με το φυσικό περιουσιακό στοιχείο, το οποίο «δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί», σύμφωνα με το σημείωμα.

Η ομάδα διαπραγμάτευσης υπάγεται στο τμήμα των νομισμάτων και στο τμήμσ των αναδυόμενων αγορών της Goldman Sachs.

Η ανακοίνωση αποτελεί μια ακόμη ένδειξη ότι η Wall Street αποδέχεται και αρχίζει να υιοθετεί τα κρυπτονομίσματα. Προσφάτως η ανταγωνίστρια τράπεζα Morgan Stanley, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προσφέρει στους πελάτες της του τμήματος διαχείρισης περιουσίας, πρόσβαση σε funds σε Bitcoin σε λίγους μήνες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News