Business & Finance Παρασκευή 23/04/2021, 09:50
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα σε ελεύθερη πτώση – 260 δισ. χάθηκαν σε ένα 24ωρο

Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα σε ελεύθερη πτώση – 260 δισ. χάθηκαν σε ένα 24ωρο

Επίμονο σφυροκόπημα δέχονται το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα σήμερα, Παρασκευή. Οι ρευστοποιήσεις στις πλατφόρμες των ψηφιακών νομισμάτων έχουν «σβήσει» 260 δισ. δολάρια από την συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς. 

Το Bitcoin καταγράφει αυτή την ώρα πτώση 10% στα 49.282,40 δολάρια σύμφωνα με στοιχεία της CoinDesk. Το Ethereum με απώλειες άνω του 11% προσγειώνεται στα 2.202,05 δολάρια. Το XRP, πέμπτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει αξίας, κάνει βουτιά άνω του 22%. Το συνολικό πλήγμα στην κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων το τελευταίο 24ωρο υπολογίζεται σε 261 δισ. δολάρια σύμφωνα με την CoinMarketCap.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι είναι αυτό που έχει πυροδοτήσει το ξεπούλημα των κρυπτονομισμάτων τα τελευταία 24ωρα. Το πιθανότερο όμως όπως σχολιάζουν αναλυτές στο CNBC είναι να έχουμε να κάνουμε μία φυσιολογική διόρθωση ύστερα από ένα ράλι διαρκείας που είχε εκτινάξει τις τιμές σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Να θυμίσουμε ότι από τις αρχές του έτους το Bitcoin έχει δει την αξία του να αυξάνεται 71%, ενώ το Ethereum έχει κάνει ράλι 200%. Η άνοδος αυτή αποδίδεται στη στήριξη που έχουν λάβει τα κρυπτονομίσματα από θεσμικούς επενδυτές, αλλά και στην απόφαση μεγάλων επιχειρήσεων να επιτρέψουν πληρωμές με αυτά. 

To πάρτι του Dogecoin

Το πιο θεαματικό (και κατά κάποιους ανησυχητικό) ράλι έχει να επιδείξει ένα κρυπτονόμισμα που άρχισε ως αστείο: το Dogecoin. Χάρη στα tweets του Elon Musk της Tesla από τις αρχές του έτους καταγράφει κέρδη 6.000%. 

Όπως όλα τα κρυπτονομίσματα το dogecoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που μπορεί κανείς να αγοράσει και να πουλήσει ως επένδυση, αλλά και να το ξοδεύει σε κάποιες περιπτώσεις αντί χρημάτων. Ο κώδικάς του στηρίζεται στο litecoin, ενώ σε αντίθεση με το Bitcoin, που έχει θέσει τα 21 εκατομμύρια ως την ανώτατη ποσότητα σε κυκλοφορία, το Dogecoin έχει 129 δισεκατομμύρια νομίσματα σε κυκλοφορία και θα συνεχίσει να φτιάχνει νέα μπλοκ κάθε χρόνο. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News