Business & Finance Δευτέρα 12/04/2021, 12:29
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Πώς 9πλασιάστηκε η τιμή σε έναν χρόνο

Bitcoin: Πώς 9πλασιάστηκε η τιμή σε έναν χρόνο

Σε απόσταση αναπνοής από το ιστορικό ρεκόρ του έφτασε σήμερα, Δευτέρα, το Bitcoin, ενόψει της αρχικής δημόσιας εγγραφής της μεγαλύτερης πλατφόρμας για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ. 

Το νόμισμα ενισχύεται 2,6% στα 61.229 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα εδώ και έναν μήνα και πολύ κοντά στο ιστορικό υψηλό των 61.742 δολαρίων, που είχε καταγραφεί στις 13 Μαρτίου. Η αξία του έχει εννιαπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο, προσφέροντας έτσι υψηλότερα κέρδη στους επενδυτές από στοιχεία ενεργητικού, όπως είναι οι μετοχές ή τα μέταλλα. 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω αυξανόμενης αποδοχής των κρυπτονομισμάτων από τη Wall Stret και όχι μόνο και της είδησης για απευθείας εγγραφή της Goinbase Global. Η εταιρεία θα περάσει το κατώφλι του χρηματιστηρίου Nasdaq στις 14 Απριλίου. Είναι η πρώτη εισαγωγή μεγάλης εταιρείας κρυπτονομισμάτων στο χρηματιστήριο και θα δοκμάσει τις «ορέξεις» των επενδυτών. 

Αρκετές μεγάλες εταιρείες αρχίζουν να δέχονται το Bitcoin για πληρωμές ή ακόμη και επενδύουν σε αυτό, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Tesla. H Goldman Sachs έχει ανακοινώσει ότι είναι κοντά στο να προσφέρει επενδυτικά οχήματα για Bitcoin και άλλα ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού σε πλούσιους πελάτες της. Η Morgan Stanley σχεδιάζει να προσφέρει σε δικούς της εύπορους πελάτες πρόσβαση σε τρία funds, που επιτρέπουν την κατοχή κρυπτονομισμάτων. Οι Paypal και Visa δέχονται κρυπτονομίσματα στην επεξεργασία πληρωμών. 

H JPMorgan Chase έγραφε σε πρόσφατη αναφορά της ότι ο περιορισμός της μεταβλητότητας στην τιμή του  Βitcoin θα μπορούσε να πυροδοτήσει το ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών. 

Να σημειώσουμε ότι σε τροχιά ανόδου βρίσκονται και άλλα κρυπτονομίσματα. Η συνολική αξία των περισσότερων από 6.600 ψηφιακών νομισμάτων, που παρακολουθεί η CoinGecko, έχει υπερβεί τα 2 τρισ. δολάρια. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News