Business & Finance Πέμπτη 7/01/2021, 08:32
BUSINESS & FINANCE

Kρυπτονομίσματα: Σπάνε το φράγμα του ενός τρισ. δολαρίων

Kρυπτονομίσματα: Σπάνε το φράγμα του ενός τρισ. δολαρίων

To φράγμα του ενός τρισ. δολαρίων ξεπέρασε σήμερα η συνολική αξία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, καθώς η συνεχίζεται η «φρενίτιδα» των επενδυτών, ωθώντας το bitcoin σε νέο ιστορικό ρεκόρ.

Το νέο ορόσημο του ενός τρισ. δολαρίων έρχεται έπειτα από μία χρονιά, στη διάρκεια της οποίας η κεφαλαιοποίηση των ψηφιακών νομισμάτων πενταπλασιάσθηκε, όπως δείχνουν τα στοιχεία της CoinGecko. Στρατηγικοί αναλυτές και παράγοντες της αγοράς επικαλούνται κερδοσκοπικά στοιχήματα αλλά και ολοένα και πιο έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ακόμη και θεσμικούς.

Το bitcoin έκανε άλμα έως και 4%, ξεπερνώντας και το όριο των 37.000 δολαρίων. Η αξία του μεγαλύτερου εκ των κρυπτονομισμάτων τετραπλασιάσθηκε στη διάρκεια του 2020, αντιπροσωπεύοντας περίπου τα δύο-τρίτα του συνόλου της αγοράς, ενώ ακολουθεί το Ether, με ποσοστό περίπου 14%. Από τις αρχές του έτους, το Ether έχει ανατιμηθεί 62%. 

Kρυπτονομίσματα: Σπάνε το φράγμα του ενός τρισ. δολαρίων-1

Τα ψηφιακά νομίσματα καταρρίπτουν το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο σε έναν κόσμο που κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις «πλημμυρίζουν» με ρευστότητα οικονομίες και αγορές, ώστε να επαναφέρουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν ότι μια απότομη διόρθωση είναι αναπόφευκτη, ενώ κάποιοι αμφισβητούν την ακεραιότητα της αγοράς των κρυπτονομισμάτων.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News