Business & Finance Τετάρτη 21/04/2021, 19:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Οι εκπλήξεις της χθεσινής παρουσίασης και ο «ανιχνευτής» αντικειμένων

Apple: Οι εκπλήξεις της χθεσινής παρουσίασης και ο «ανιχνευτής» αντικειμένων

Μωβ iPhone 12, iMacs σε διάφορα χρώματα, iPad με τον καινούργιο της πανίσχυρο επεξεργαστή Μ1 και έναν φορτιστή ηλεκτρικού ρεύματος με θύρα για σύνδεση σε δίκτυα Ethernet, ήταν μερικές από τις εκπλήξεις που επιφύλασσε η Apple, στη χθεσινή της διαδικτυακή παρουσίαση των νέων της προϊόντων. 

Το προϊόν όμως που έκλεψε την παράσταση και το οποίο εισέρχεται προς πώληση για πρώτη φορά, είναι τα Air Tag, ηλεκτρονικά «ταμπελάκια», τα οποία χρησιμεύουν ως ανιχνευτές των αντικειμένων τα οποία χάνονται εύκολα, όπως τα κλειδιά και τα πορτοφόλια. Το Air Tag περνιέται στο επίμαχο αντικείμενο και στη συνέχεια όταν «χαθεί», εντοπίζεται μέσω της εφαρμογής Find My και με ένα συνδυασμό ειδοποιήσεων ηχητικών και οπτικών. 

Apple: Οι εκπλήξεις της χθεσινής παρουσίασης και ο «ανιχνευτής» αντικειμένων-1

Η εταιρεία υιοθετεί για πρώτη φορά το χρώμα μωβ στα τηλέφωνά της, παρουσιάζοντας χθες το iPhone 12 σε αυτό το χρώμα. 

Apple: Οι εκπλήξεις της χθεσινής παρουσίασης και ο «ανιχνευτής» αντικειμένων-2

Η Apple φαίνεται ότι θέλει να παίξει με τα χρώματα στα καινούργια της προϊόντα, από τη στιγμή που αφήνει πίσω της το αυστηρό μαύρο γκρι στους επιτραπέζιους υπολογιστές iMac, προσφέροντας μια γκάμα επτά χρωματικών αποχρώσεων. Οι καινούργιοι «χρωματισμένοι» iMacs έρχονται με τον καινούργιο πανίσχυρο επεξεργαστή Μ1 της εταιρείας, επεξεργαστή τον οποίο για πρώτη φορά τον λάνσαρε στους φορητούς υπολογιστές MacBook Pro. 

Η νέα γενιά των iMacs είναι επετειακή, καθώς φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την κυκλοφορία των πρώτων υπολογιστών της εν λόγω σειράς, οι οποίοι και τότε προσφέρονταν σε διάφορα χρώματα.  Apple: Οι εκπλήξεις της χθεσινής παρουσίασης και ο «ανιχνευτής» αντικειμένων-3

Με επεξεργαστή Μ1 θα είναι εξοπλισμένα τα νέα iPads με οθόνη 121,9 ιντσών, τα οποία θα μπορούν και με θύρες USB-C, προκειμένου να μπορούν να συνδέονται με εξωτερικές οθόνες υψηλής ανάλυσης, όπως και να μεταφέρουν φωτογραφίες από μια εξωτερική κάμερα σε γρήγορες ταχύτητες. 

Apple: Οι εκπλήξεις της χθεσινής παρουσίασης και ο «ανιχνευτής» αντικειμένων-4

Μαζί με το νέο iPad, παρουσιάσθηκε και η νέα γενιά keyboard με περισσότερες δυνατότητες, σε σχέση με το προηγούμενο. 

Apple: Οι εκπλήξεις της χθεσινής παρουσίασης και ο «ανιχνευτής» αντικειμένων-5

Χθες εξάλλου παρουσιάσθηκε και το νέο box Apple TV με ανάλυση 4Κ, όπως και το νέο remote γι αυτό, με δυνατότητα φωνητικών εντολών Siri.

Apple: Οι εκπλήξεις της χθεσινής παρουσίασης και ο «ανιχνευτής» αντικειμένων-6

Επίσης η Apple ανακοίνωσε ότι η πιστωτική της κάρτα Apple Card θα είναι διαθέσιμη, ενώ από τον ερχόμενο μήνα θα είναι διαθέσιμη η συνδρομητική της υπηρεσία για podcasts.  

Δείτε όλη την παρουσίαση της Apple στο παρακάτω βίντεο:

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News