Green Economy Πέμπτη 1/04/2021, 21:17
GREEN ECONOMY

Συνεργασία «τιτάνων» μεταξύ Tesla και Apple – Τι θα αφορά

Συνεργασία «τιτάνων» μεταξύ Tesla και Apple – Τι θα αφορά

Μια συνεργασία ανάμεσα σε δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείeς στον κόσμο ανακοινώθηκε σήμερα Πέμπτη και αφορά τις Apple και την Tesla

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, η Apple στην καινούργια μονάδα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στην Καλιφόρνια, η οποία και θα τροφοδοτεί τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στο Κουπερτίνο στην ίδια πολιτεία, θα χρησιμοποιήσει 85 μπαταρίες megapacks ιόντων λιθίου της αμερικανικής αμιγώς ηλεκτροκίνητης εταιρείας. Τη συμφωνία αυτή αποκάλυψε πρώτο το The Verge, ωστόσο όπως αναφέρει το CNBC η κατασκευάστρια των iPhones επιβεβαίωσε την πληροφορία. 

Η Apple μόλις χθες ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα από τα μεγαλύτερα έργα αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ με την ονομασία California Flats, ένα έργο ικανό να αποθηκεύσει έως 240 megawatt-ώρες ενέργειας, ικανό να τροφοδοτήσει με ενέργεια περισσότερα από 7.000 σπίτια σε μια ημέρα.

«Αυτό το έργο θα υποστηρίζει την μονάδα δυναμικότητας 130-megawatt της εταιρείας η οποία παρέχει όλη την ανανεώσιμη ενέργεια της στην Καλιφόρνια, αποθηκεύοντας την ενέργεια που παράγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και τροφοδοτόντας την όταν υπάρχει ανάγκη για περισσότερη», ανέφερε η Apple σε δήλωσή της.

Η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο με όρους κεφαλαιοποίησης επενδύει σε ενεργειακούς αποθηκευτικούς χώρους ευρείας κλίμακας στην Καλιφόρνια και διερευνά νέες τεχνολογίες αποθήκευσης της ηλιακής ενέργειας.

Η Tesla από τη μεριά της ανακοίνωσε για πρώτη φορά το σύστημα μπαταριών megapack το 2019, ενώ το 2016 εξαγόρασε αντί 2,6 δισ. δολαρίων την εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας Solar City.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC, The Verve

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News