Business & Finance Σάββατο 17/04/2021, 08:05
BUSINESS & FINANCE

NASA: Διαστημόπλοιο του Elon Musk θα φέρει ξανά τον άνθρωπο στο φεγγάρι

Στόχος του προγράμματος Artemis είναι η επιστροφή του ανθρώπου στο φεγγάρι μέσα στη δεκαετία

NASA: Διαστημόπλοιο του Elon Musk θα φέρει ξανά τον άνθρωπο στο φεγγάρι

Την εταιρεία του Elon Musk, SpaceX, επέλεξε η NASA για να κατασκευάσει το διαστημόπλοιο που θα φέρει και πάλι τον άνθρωπο στο φεγγάρι, αυτή τη δεκαετία. 

Το όχημα θα μεταφέρει τον επόμενο άνδρα αλλά και την πρώτη γυναίκα στην επιφάνεια της σελήνης, στο πλαίσιο του προγράμματος της NASA, Artemis. Στόχος του προγράμματος είναι, επίσης, να φέρει το πρώτο έγχρωμο άτομο στο φεγγάρι. 

NASA: Διαστημόπλοιο του Elon Musk θα φέρει ξανά τον άνθρωπο στο φεγγάρι-1
φωτ.: NASA

 

Το διαστημόπλοιο στηρίζεται στο σκάφος Starship της SpaceX, το οποίο δοκιμάζεται στο νότιο Τέξας. 

Η SpaceX κέρδισε το συμβόλαιο των 2,89 δισ. δολαρίων, έχοντας απέναντί τους παραδοσιακούς γίγαντες της διαστημικής που συνεργάζονται με τον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos (πρόκειται για τις εταιρείες Blue Origin, Lockheed Martin, Northrop Grumman και Draper) καθώς και την εταιρεία Dynetics. 

 

Το πρόγραμμα Artemis, που ξεκίνησε επί των ημερών του Ντόναλντ Τραμπ, στοχεύει στην επιστροφή στην επιφάνεια του φεγγαριού το 2024. Όμως, λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης, ο στόχος θεωρείται ανέφικτος. 

Ο Elon Musk αναπτύσσει το σχεδιασμό του Starship εδώ και χρόνια. Θυμίζοντας τα διαστημόπλοια από τη χρυσή εποχή της επιστημονικής φαντασίας, είναι κεντρικό κομμάτι των μακροπρόθεσμων σχεδίων του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία να δημιουργήσει μία ανθρώπινη αποικία στον Άρη. 

NASA: Διαστημόπλοιο του Elon Musk θα φέρει ξανά τον άνθρωπο στο φεγγάρι-2
φωτ.: NASA 

Για την ώρα, θα μεταφέρει αστροναύτες από την τροχιά γύρω από το φεγγάρι, στην επιφάνειά του. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News