Business & Finance Πέμπτη 8/04/2021, 20:49
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο πακέτο μέτρων άνω των 32 δισ.ευρώ ετοιμάζει η Ιταλία

Νέο πακέτο μέτρων άνω των 32 δισ.ευρώ ετοιμάζει η Ιταλία

Νέο πακέτο μέτρων που πιθανότατα να ξεπερνά τα 32 δισ.ευρώ ετοιμάζει η ιταλική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι σε μία προσπάθεια να στηρίξει την οικονομία, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ανώτατος αξιωματούχος του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών είχε γνωστοποιήσει ενωρίτερα ότι στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται και νέες επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς και παράταση στο υφιστάμενο μορατόριουμ του χρέους για μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις. 

Ο πρόσθετος δανεισμός της ιταλικής κυβέρνησης πιθανότατα θα αυξήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα πάνω από το 10% του ΑΕΠ εφέτος από 9,5% του 2020, οπότε η ιταλική οικονομία συρρικνώθηκε 8,9%, όπως ανέφερε η κυβερνητική πηγή. Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που η Ιταλία είχε καταγράψει έλλειμμα σε διψήφιο νούμερο ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990. 

Οι προηγούμενες επίσημες προβλέψεις της Ρώμης τον Ιανουάριο έκαναν λόγο για μία αναλογία ελλείμματος προς ΑΕΠ στο 8,8% για εφέτος, βασιζόμενες στο σενάριο ανάπτυξης της ιταλικής οικονομίας κατά 6% το 2021. Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι τώρα θα πρέπει να αναθεωρήσουν επί τα χείρω την πρόβλεψη αυτή μεταξύ 4% και 5%. 

Σημειώνετα ότι η Ιταλία είχε ανακοινώσει πακέτο νέων μέτρων 32 δισ.ευρώ και τον προηγούμενο μήνα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από REUTERS

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News