Business & Finance Τετάρτη 31/03/2021, 08:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το «μπόνους» για τις 95 ώρες εργασίας; Καλάθια με φρούτα

Το «μπόνους» για τις 95 ώρες εργασίας; Καλάθια με φρούτα

Ο ντόρος που προκάλεσε η καταγγελία 13 υπαλλήλων της Goldman Sachs στις ΗΠΑ ότι εργάζονται 95 ώρες την εβδομάδα σε απάνθρωπες όπως τις περιέγραψαν συνθήκες κινητοποίησε τα στελέχη του αμερικανικού επενδυτικού κολοσσού, που έστειλαν επιστολές στο προσωπικό με υποσχέσεις για καλύτερες ημέρες, αλλά και «καλάθια συμπάθειας». 

Όπως μεταδίδει το BBC οι μάνατζερς πλήρωσαν οι ίδιοι για καλάθια γεμάτα φρούτα και σνακ που έλαβαν όλοι οι εργαζόμενοι. Η Goldman Sachs αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου. 

Σε ξεχωριστό ρεπορτάζ ο Guardian φιλοξενεί δήλωση υπαλλήλου που τονίζει ότι η Goldman θα έπρεπε να κάνει σαφώς περισσότερα για να αναγνωρίσει την ισχυρότατη πίεση και τις απαιτήσεις προς το χαμηλόβαθμο προσωπικό από μία «χειρονομία» καλής θέλησης εκ μέρους των διευθυντικών στελεχών. 

Ανταγωνιστικές επενδυτικές άλλωστε έχουν φροντίσει να αυξήσουν τα “δώρα” προς τους εργαζομένους. Η Jefferies πρόσφατα δώρισε σε 1.124 υπαλλήλους χαμηλών θέσεων εξοπλισμό εξάσκησης, συμπεριλαμβανομένων ποδηλάτων Peloton, που στοιχίζουν περί τα 1.500 δολάρια. Οι τραπεζίτες της Credit Suisse την ίδια ώρα έλαβαν εφάπαξ μπόνους ύψους 20.000 δολαρίων ως αναγνώριση για τον «άνευ προηγουμένου» φόρτο εργασίας κατά την πανδημία. 

Την περασμένη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman, Ντέιβιντ Σόλομον, σε μήνυμά του προς το προσωπικό υπογράμμισε ότι λαμβάνει «πολύ σοβαρά υπόψη» τις καταγγελίες για τις υπερβολικές ώρες εργασίας και τις συμπεριφορές που δημιουργούν απάνθρωπες συνθήκες εργασίας για τους νέους εργαζομένους. 

«Θέλουμε έναν χώρο εργασίας, στον οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να μοιράζονται τις ανησυχίες τους ανοιχτά. Εάν υπάρχουν τα όποια ζητήματα, δεν πρέπει να διστάζουν να ζητούν βοήθεια» υπογράμμισε. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News