Business & Finance Τετάρτη 31/03/2021, 08:03
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Xiaomi: Με «φόρα» από τα κινητά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Xiaomi: Με «φόρα» από τα κινητά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητών τηλεφώνων, πίσω από τις Apple και Samsung, επιδιώκει την είσοδό της σε έναν τελείως διαφορετικό χώρο, που γνωρίζει ταχύτατη ανάπτυξη: αυτόν των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Ο κινεζικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει επένδυση 10 δισ. δολαρίων σε ορίζοντα 10ετίας, προκειμένου να «προσφέρει υψηλής ποιότητας, έξυπνα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα». 

Θα συναντήσει οξύτατο ανταγωνισμό, αφού πέρα από την Tesla ή τις μεγάλες παραδοσιακές δυνάμεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως είναι η VW, η GM, που ποντάρουν δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση, θα έχει να ανταγωνιστεί και γνώριμους αντιπάλους όπως η Apple και η Huwaei. 

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία θα ιδρύσει μία θυγατρική (πλήρως ελεγχόμενη) με αρχική επένδυση ύψους περίπου 1,5 δισ. δολαρίων. Ο διευθύνων σύμβουλος, Λέι Τζουν, θα είναι επικεφαλής και του νέου εγχειρήματος. «Η απόφαση ελήφθη ύστερα από αρκετούς γύρους διαβουλεύσεων με όλους τους εταίρους μας και θα είναι το τελευταίο μεγάλο επιχειρηματικό project της ζωής μου» τόνισε ο ίδιος σε δήλωσή του.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News