Business & Finance Τετάρτη 31/03/2021, 07:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πρωταπριλιάτικο αστείο της Volkswsagen

Το πρωταπριλιάτικο αστείο της Volkswsagen

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen δεν αλλάζει τελικά το όνομά της σε Voltswagen στις ΗΠΑ, όπως ανακοινώθηκε με επίσημο δελτίο Τύπου προ ημερών. 

Η αλλαγή ονόματος ήταν ένα Πρωταπριλιάτικο αστείο, το οποίο κατά λάθος διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης μερικές ημέρες νωρίτερα. Όπως είχε μάλιστα επισημανθεί στόχος ήταν να σηματοδοτήσει τη στροφή της εταιρείας στα ηλεκτρικά οχήματα και είχε την πλήρη στήριξη του Σκοτ Κέογκ, επικεφαλής των αμερικανικών δραστηριοτήτων. 

Από τη στιγμή που έγινε το λάθος και διέρρευσε νωρίτερα το αστείο, η εταιρεία αποφάσισε… να το υπερασπιστεί. Έτσι χθες Τρίτη άλλαξε το όνομά της στην αμερικανική της ιστοσελίδα σε Voltswagen, ενώ άνοιξε ακόμη και νέο λογαριασμό με το όνομα στο Twitter. Διέψευσε μάλιστα κατηγορηματικά στην αρχή τις υποψίες περί πλάκας, με αποτέλεσμα η είδηση της αλλαγής ονόματος να μεταδοθεί από πολλά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και το BBC. 

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε προκειμένου να πείσει τον Τύπο, έγραφε: «Μπορεί να αλλάζουμε ένα K με ένα Τ, αλλά δεν αλλάζουμε τη δέσμευση της εταιρείας να δημιουργεί τα καλύτερα δυνατά αυτοκίνητα για ανθρώπους οπουδήποτε στον πλανήτη». 

Να θυμίσουμε ότι η Volkswagen στηρίζει τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού και επιδιώκει να έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050. Στοχεύει επίσης σε πωλήσεις 1 εκατ. ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως έως το 2025. Η φήμη της ωστόσο δέχθηκε ένα ισχυρότατο πλήγμα το 2015, όταν παραδέχθηκε ότι είχε εγκαταστήσει πειραγμένο λογισμικό σε 11 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα, ώστε να δείχνουν χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News