Business & Finance Πέμπτη 4/02/2021, 11:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανεβάζουν «ταχύτητα» τα σχέδια για Apple Car

Ανεβάζουν «ταχύτητα» τα σχέδια για Apple Car

Πολύ κοντά στο να οριστικποιήσει τη συμφωνία της με την Hyundai- Kia είναι η Apple για ένα πλήρως αυτοματοποιημένο, ηλεκτρικό όχημα που θα φέρει το δικό της brand και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο συναρμολόγησης της Kia στο Γουέστ Πόιντ της Τζώρτζια.

Το λεγόμενο Apple Car, που σε επίπεδο τεχνολογίας και σχεδιασμού αναπτύσσεται από ομάδα της Apple, έχει προγραμματιστεί να μπει σε παραγωγή το 2024, όπως μεταδίδει το CNBC επικαλούμενο πηγές με γνώση των σχεδίων.

Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η συμφωνία, αν και πολύ κοντά, δεν έχει ακόμη κλείσει και ξεκαθαρίζουν πως εφόσον επισφραγιστεί θα είναι ένα αυτοκίνητο Apple και όχι ένα μοντέλο Kia με λογισμικό της Apple. Προσθέτουν δε ότι η Apple μπορεί να επιλέξει να συνεργαστεί και με άλλη αυτοκινητοβιομηχανία πέραν της Hyudai. «Αμφιβάλλω ότι η Hyundai θα είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία με την οποία θα κλείσουν συμφωνία. Ενδεχομένως να υπάρξει και κάποιος ακόμη» ανέφερε μία εκ των πηγών. Στον απόηχο της είδησης οι μετοχές της Apple στις ηλεκτρονικές συναλλαγές ενισχύονταν περισσότερο από 2%. 

Για την Apple η απόφαση να κατασκευάσει αυτοκίνητο ανοίγει την πόρτα σε μία παγκόσμια αγορά αξίας 10 τρισ. δολαρίων. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος, αρκεί να πούμε ότι η αγορά των έξυπνων κινητών είναι αξίας 500 δισ. δολαρίων. Και η Apple ελέγχει περίπου το 1/3 της. Στην αγορά των 10 τρισ. θα χρειάζεται μερίδιο μόλις 2% για να κάνει αντίστοιχους μεγέθους σε έσοδα με το iPhone. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News