Business & Finance Παρασκευή 19/03/2021, 11:27
BUSINESS & FINANCE

Η ζωή ενός junior αναλυτή της Wall Street: Δουλειά 95 ωρών/εβδομάδα

Η ζωή ενός junior αναλυτή της Wall Street: Δουλειά 95 ωρών/εβδομάδα

Περισσότερες από 95 ώρες την εβδομάδα δουλεύουν οι νεοπροσληφθέντες αναλυτές της Goldman Sachs, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν 13 από αυτούς μεταξύ τους και παρουσίασαν στη διοίκηση της τράπεζας.

Οι περισσότεροι από αυτούς δηλώνουν ότι η πνευματική και σωματική υγεία τους επιδεινώθηκε σημαντικά αφότου άρχισαν να δουλεύουν για την Goldman Sachs. «Υπήρχε κάποια στιγμή όπου δεν έτρωγα, δεν έκανα μπάνιο και δεν έκανα ο,τιδήποτε άλλο από το να δουλεύω από το πρωί έως μετά τα μεσάνυκτα», γράφει στην έκθεση ένας από τους αναλυτές.

Η έρευνα κυκλοφόρησε αρχικά στα social media και στη συνέχεια στο Bloomberg. Η τράπεζα απάντησε ότι ακούει τις ανησυχίες των υπαλλήλων της και δουλεύει για να βρει λύσεις.

«Αναγνωρίζουμε ότι οι άνθρωποί μας είναι πολύ πολυάσχολοι, γιατί η δουλειά πάει καλά και οι όγκοι βρίσκονται σε ιστορικά επίπεδα. Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού, οι άνθρωποι είναι δικαιολογημένα αρκετά κουρασμένοι και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ακούμε τις ανησυχίες τους και κάνουμε πολλά βήματα για να τις αντιμετωπίσουμε», ανέφερε η ανακοίνωση της Goldman Sachs.

Βέβαια, είναι πασίγνωστο ότι το ωράριο του 9-5 είναι μια άγνωστη έννοια για τον ανταγωνιστικό κόσμο της Wall Street, όπου και οι αμοιβές διαμορφώνονται σε δυσθεώρητα ύψη. Σύμφωνα με τα όσα είχε γράψει πέρυσι το Business Insider, ένας αναλυτής που δουλεύει λιγότερο από ένα χρόνο σε κάποια από τις κορυφαίες τράπεζες παίρνει βασικό μισθό περίπου 91.000 δολαρίων το χρόνο, πολύ λιγότερα από εκείνους που έχουν περισσότερα χρόνια δουλειάς και υψηλότερες θέσεις.  

Οι πρωτοετείς αναλυτές της Goldman Sachs ζητούν να εφαρμοστεί όριο 80 ωρών εργασίας την εβδομάδα. «Αυτό ξεπερνά τη σκληρή δουλειά, είναι απάνθρωπο», λέει ένας από αυτούς.

Το 100% των αναλυτών που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησε ότι οι πολλές ώρες δουλειάς είχαν αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις με τους φίλους και την οικογένεια.

Η Goldman Sachs προσπαθεί ήδη να προστατεύσει τους junior τραπεζίτες της με τον «κανόνα του Σαββάτου», σύμφωνα με τον οποίο, οι αναλυτές της δεν πρέπει να δουλεύουν από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής έως τις 9 το πρωί της Κυριακής, με εξαίρεση σπάνιες περιπτώσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News