Business & Finance Παρασκευή 5/03/2021, 22:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Φινλανδία: Οι γυναίκες «ανακαλύπτουν» το χρηματιστήριο

Φινλανδία: Οι γυναίκες «ανακαλύπτουν» το χρηματιστήριο

Στην Φινλανδία, στην χώρα με τον πιο υψηλό δείκτη ευτυχίας στον κόσμο, οι γυναίκες έχουν αρχίσει να παίζουν πολύ περισσότερο στο χρηματιστήριο και να συναλλάσσονται σε μετοχές, σε μία εξέλιξη που τους προσδίδει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό ισότητας μεταξύ των δύο φύλων. 

Ο αριθμός των Φινλανδών γυναικών που κάνουν συναλλαγές σε μετοχές και σε άλλα επενδυτικά κεφάλαια έχει διπλασιαστεί την τελευταία διετία και τώρα εκπροσωπεί περισσότερο από το ένα-τρίτο του συνόλου του πληθυσμού, σύμφωνα με στοιχεία της Nordnet, ενός από τους μεγαλύτερους χρηματιστηριακούς ομίλους στις Σκανδιναβικές χώρες. 

H Nordnet έχει το υψηλότερο ποσοστό πελατών σε γυναίκες στην Φινλανδία

Source: Nordnet AB

 

Τα στοιχεία αυτά καταρρίπτουν το μύθο ότι τα χρηματοοικονομικά και οι επενδύσεις είναι δραστηριότητες για άνδρες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η μάνατζερ της Nordnet Σούβι Ταπιουρέινεν για την Φινλανδία. 

Στην Φινλανδία, όπως και στις υπόλοιπες Σκανδιναβικές χώρες, συνηθίζεται πολύ λιγότερο σε σχέση με τις ΗΠΑ να στρέφεται κάποιος στην χρηματιστηριακή αγορά για να αυξήσει τις αποταμιεύσεις του, επειδή τα συνταξιοδοτικά ταμεία είναι αποδοτικά. Συνεπώς, οι συναλλαγές σε μετοχές θεωρούνται ως μία ευκαιρία για έξτρα εισόδημα πέραν των συντάξεων. 

Τα στοιχεία της Nordnet δείχνουν επίσης ότι οι χρηματιστηριακές συναλλαγές από άνδρες Φινλανδούς αυξήθηκαν 56% στη διάρκεια της τελευταίας διετίας. Χρειάστηκαν επίσης πολλά χρόνια, όπως αναφέρουν traders, για να πεισθούν οι γυναίκες να στραφούν στο χρηματιστήριο, μέσα από εκστρατείας προσέλκυσης στα social media. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News