Business & Finance Τρίτη 23/02/2021, 13:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Spotify επεκτείνεται σε 85 νέες χώρες και με 36 νέες γλώσσες στην πλατφόρμα του 

Το Spotify επεκτείνεται σε 85 νέες χώρες και με 36 νέες γλώσσες στην πλατφόρμα του 

Σχέδια για να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 85 νέες χώρες και να προσθέσει 36 νέες γλώσσες στην πλατφόρμα του στη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη το Spotify. 

Η σουηδική εταιρεία υπηρεσιών μουσικής κατά παραγγελία με το μεγαλύτερο μερίδιο στη συγκεκριμένη αγορά, δημοσιοποίησε τα σχέδια αυτά μέσω ενός event σε live streaming και στο οποίο συμμετείχαν ο Justin Bieber και ο πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ. 

Η επέκταση αυτή θα αφορά κυρίως τις περιοχές της Ασίας – Ειρηνικού, της Καραϊβικής και της Αφρικής, προσφέροντας τη διάθεση των υπηρεσιών του σε επιπλέον 1 δισ. Χρήστες, ενώ στις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα θα κάνει το ντεμπούτο της σε χώρες όπως η Νιγηρία, Τανζανία, Γκάνα, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Σρι Λάνκα, Μπουτάν, Σαμόα, Τζαμάικα, Μπαχάμες και Μπελίζ. 

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία οι υπηρεσίες του θα είναι διαθέσιμες σε περισσότερες από 170 χώρες, από τις 95 στις οποίες δραστηριοποιείται επί του παρόντος, μετρώντας 345 ενεργούς μηνιαίους χρήστες, εκ των οποίων οι 155 εκατ. χρησιμοποιούν την premium συνδρομή. 

Η σουηδική εταιρεία μπορεί να ξεκίνησε ως μια επιχείρηση που προσφέρει αποκλειστικά μουσικές υπηρεσίες, ωστόσο στην πορεία προσέφερε και άλλες υπηρεσίες, όπως podcasts, audio books και διαλογισμό. 

Έχει καταβάλει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει αποκλειστικές συνεργασίες, όπως ένα podcast με το ζευγάρι Ομπάμα στο οποίο θα συμμετέχει ο τραγουδιστής Bruce Springsteen.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News