Business & Finance Τρίτη 23/02/2021, 13:16
BUSINESS & FINANCE

Σε ελεύθερη πτώση το Bitcoin – «Έχασε» και τα 50.000 δολάρια

Εξίσου μεγάλες απώλειες σημειώθηκαν και τη Δευτέρα

Σε ελεύθερη πτώση το Bitcoin – «Έχασε» και τα 50.000 δολάρια

Συνεχίζεται η «βουτιά» για την αξία του Bitcoin, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να αμφισβητούν τη βιωσιμότητα και την προοπτική της αγοράς των κρυπτονομισμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, αυτή την στιγμή, η τιμή του Bitcoin υποχωρεί κατά 11,5% και διαμορφώνεται στα 47.947 δολάρια, κάτω από τα επίπεδα των 50.000 δολαρίων. Εξίσου μεγάλες απώλειες σημειώθηκαν και τη Δευτέρα.

Παρ’ όλα αυτά, τα σωρευτικά κέρδη του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος σε σχέση με το 2020 εξακολουθούν να ανέρχονται σε περίπου 390%. Άλλωστε, την Κυριακή, η αξία του ξεπέρασε τα 58.000 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Σε ελεύθερη πτώση το Bitcoin – «Έχασε» και τα 50.000 δολάρια-1

Βέβαια, η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση ανάγκασε ακόμη και τον «φανατικό» υπέρμαχο Έλον Μασκ να παραδεχθεί ότι το Bitcoin είναι αγοραστικά κορεσμένο, κάτι στο οποίο συμφωνούν οι περισσότεροι αναλυτές.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Tesla ανακοινώσει προ ημερών την επένδυση 1,5 δισ. δολαρίων από τα ταμειακά αποθέματα της αυτοκινητοβιομηχανίας για την αγορά Bitcoins, γεγονός το οποίο παρείχε ισχυρή ώθηση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Δεν είναι τυχαίο, ότι η συνολικά αξία όλων των κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε την Κυριακή το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Οι υποστηρικτικές του Bitcoin θεωρούν ότι λειτουργεί ως ένα εναλλακτικό «καταφύγιο» σε διάφορους κινδύνους, όπως ο υψηλός πληθωρισμός. Εν ολίγοις ότι πρόκειται για μία δεύτερη επιλογή, μετά τον χρυσό.

Στον αντίποδα, οι «πολέμιοι» προειδοποιούν ότι τα κρυπτονομίσματα συνιστούν ξεκάθαρη «φούσκα», καθώς ουδέποτε θα καταφέρουν να αντικαταστήσουν τα πραγματικά νομίσματα, λόγω μιας σειράς εγγενών περιορισμών. 

Όπως είναι εύλογο, πιέσεις παρατηρούνται και στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με την αξία του Ethereum να διολισθαίνει κατά 15% στα 1.495 δολάρια και του Litecoin κατά 15% στα 174 δολάρια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News