Business & Finance Παρασκευή 19/02/2021, 19:27
BUSINESS & FINANCE

Kρυπτονομίσματα: Ξεπέρασαν Tesla – Facebook και «κυνηγούν» την Google

Πάνω από 1 τρισ. η κεφαλαιοποίησή τους

Kρυπτονομίσματα: Ξεπέρασαν Tesla – Facebook και «κυνηγούν» την Google

Το ορόσημο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων ξεπέρασε -για δεύτερη φορά- η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, χάρη στο ατέρμονο ράλι στην αξία του Bitcoin.

Το ψηφιακό νόμισμα έφθασε σε νέο ιστορικό υψηλό την Παρασκευή, αγγίζοντας τις 54.000 δολάρια και καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 3% κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου.

Αποτέλεσμα ήταν τα σωρευτικά κέρδη των τελευταίων έξι μηνών να προσεγγίσουν το 350%, κινούμενα σε αχαρτογράφητα υψηλά επίπεδα.

Kρυπτονομίσματα: Ξεπέρασαν Tesla – Facebook και «κυνηγούν» την Google-1

Το ξέφρενο ράλι εδράζεται σε μεγάλο ποσοσό στην υιοθέτηση του Bitcoin από έναν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό εταιρειών και επενδυτών.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Tesla, η οποία ανακοίνωσε προσφάτως την αγορά Bitcoins αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, προλειαίνοντας παράλληλα το έδαφος για την αποδοχή του κρυπτονομίσματος ως μέσου πληρωμής για τα ηλεκτροκίνητα προϊόντα της.

Αυτή την στιγμή, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων είναι μεγαλύτερη από τις περισσότερες εισηγμένες του κόσμου, με εξαίρεση μόλις πέντε: Apple (2,1 τρισ. δολάρια), Saudi Aramco (2 τρισ. δολάρια), Microsoft (1,8 τρισ. δολάρια), Amazon (1,6 τρισ. δολάρια) και Alphabet (1,4 τρισ. δολάρια).

Αντίθετα, ξεπερνάει την χρηματιστηριακή αξία διάφορων εταιρειών, όπως της Tencent (925 δισ. δολάρια), της Tesla (756 δισ. δολάρια), της Facebook (748 δισ. δολάρια), της Alibaba (728 δισ. δολάρια) κοκ.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι -όπως για παράδειγμα ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί- όσοι ισχυρίζονται ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων αποτελεί ακόμη μία «φούσκα», η οποία είναι έτοιμη να σκάσει ανά πάσα στιγμή.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News