Business & Finance Δευτέρα 22/02/2021, 14:40
BUSINESS & FINANCE

Sell – off στην αγορά των κρυπτονομισμάτων

Απώλειες της τάξης του 8% για το Bitcoin

Sell – off στην αγορά των κρυπτονομισμάτων

Σημαντικές πιέσεις δέχεται σήμερα η αγορά των κρυπτονομισμάτων, καθώς κλιμακώνονται οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύπαρξης «φούσκας».

Η τιμή του Bitcoin, συγκεκριμένα, καταγράφει απώλειες της τάξης του 8% και υπαναχωρεί στα επίπεδα των 53.300 δολαρίων, «διορθώνοντας» σημαντικά από το ιστορικό υψηλό των 58.000 δολαρίων.

Sell – off στην αγορά των κρυπτονομισμάτων-1

Υπενθυμίζεται ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έλαβε ισχυρή ώθηση από την απόφαση της Tesla να αγορά Bitcoins, αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, αλλά κι από αντίστοιχες κινήσεις μιας σειράς θεσμικών επενδυτών.

Μόνο μέσα στον Φεβρουάριο, ενδεικτικά, η αξία του Bitcoin ενισχύθηκε άνω του 60%, επιτυγχάνοντας το μεγαλύτερο ράλι κρυπτονομισμάτων όλων των εποχών.

Στο μεταξύ, οι αναλυτές της JP Morgan προειδοποίησαν την Παρασκευή για το ενδεχόμενο έλλειψης ρευστότητας στην αγορά των Bitcoins, κάτι το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την πορεία των κρυπτονομισμάτων.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Νέιλ Γουίλσον της Markets.com κάλεσε σήμερα τους επενδυτές να ετοιμαστούν για σημαντική αύξηση της μεταβλητότητας, καθώς «οι τιμές δύνανται να πέσουν τόσο έντονα και τόσο ξαφνικά, όσο αυξήθηκαν».

Όπως είναι εύλογο, πιέσεις παρατηρούνται και στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με την αξία του Ethereum να διολισθαίνει κατά 8% στα 1.786 δολάρια και του Litecoin κατά 8,6% στα 208 δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News