Business & Finance Πέμπτη 18/02/2021, 13:38
BUSINESS & FINANCE

Ποιοι και γιατί βλέπουν το Bitcoin στο 1 εκατ. δολάρια

Ποιοι και γιατί βλέπουν το Bitcoin στο 1 εκατ. δολάρια

Το Bitcoin θα μπορούσε κάποτε να ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση και το χρυσό, με την τιμή του να αγγίζει το 1 εκατομμύριο δολάρια, εκτιμά ο Άντονι Πομπλιάνο, συνιδρυτής της Morgan Creek Digital Assets.

«Πιστεύω ότι το Bitcoin θα γίνει τελικά το διεθνές νόμισμα των αποθεματικών. Νομίζω ότι θα είναι τελικά πολύ, πολύ μεγαλύτερο από την κεφαλαιοποίηση του χρυσού», είπε ο διαχειριστής κεφαλαίων μιλώντας στο CNBC. Μάλιστα, αφότου το κρυπτονόμισμα πέρασε και τα 50.000 δολάρια για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα, ο Πομπλιάνο εκτίμησε ότι η τιμή του θα μπορούσε να αγγίξει τα 500.000 δολάρια έως τα τέλη της δεκαετίας.

Αναφερόμενος στους λόγους που οδηγούν στην εκτίναξη της τιμής του Bitcoin, ο Πομπλιάνο είπε: «Υπήρξαν τρισεκατομμύρια δολάρια που τυπώθηκαν και έπεσαν στην οικονομία και όλοι, από τους ιδιώτες έως τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα και τις επιχειρήσεις, έτρεχαν σε όλο τον κόσμο ψάχνοντας τον καλύτερο τρόπο να προστατεύσουν την αγοραστική τους δύναμη, αποφασίζοντας τελικά ότι ήταν το Bitcoin».

Ανάμεσα στις μεγάλες επιχειρήσεις που αγόρασαν Bitcoin συγκαταλέγονται η εταιρεία πληρωμών Square και η Tesla.

«Καθώς περισσότεροι και περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν στην αγορά, υπάρχει περισσότερη ρευστότητα. Καθώς υπάρχει περισσότερη ρευστότητα, υπάρχει περισσότερη χρήση. Καθώς υπάρχει περισσότερη χρήση, υπάρχει περισσότερη σταθερότητα στην τιμή. Έχουμε αυτού του είδους την εξέλιξη», εξήγησε ο Πομπλιάνο.

Σημειώνεται ότι και η JP Morgan έχει εκφράσει την άποψη ότι το Bitcoin αρχίζει να ανταγωνίζεται το χρυσό, με έκθεση του οίκου, ωστόσο, να θέτει τη «θεωρητική» μακροπρόθεσμη τιμή στόχο στα 146.000 δολάρια. Σύμφωνα με το σκεπτικό του οίκου, η αξία του χρυσού που κρατείται από τον ιδιωτικό τομέα ως επένδυση ανέρχεται στα 2,7 τρισ. δολάρια. Για να φτάσει η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin στα επίπεδα αυτά, θα πρέπει η τιμή του να ανέλθει στα 146.000 δολάρια.

Βέβαια, όπως εξηγεί η JP Morgan, το Bitcoin είναι πέντε φορές πιο ευμετάβλητο από το χρυσό, και αυτό σίγουρα δεν βοηθά. Οι διακυμάνσεις θα μειωθούν καθώς περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές θα μπαίνουν στο κρυπτονόμισμα, εκτιμά ο οίκος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News